Niški Džedaji priključuju se obeležavanju Svetskog dana Ratova zvezda

Događaj „May the 4th“, koji povodom internacionalnog dana Star Warsa organizuje Džedajski pokret u Nišu, ove godine će zbog pandemije biti održan onlajn 4. maja od 16 sati na njihovom JuTjub kanalu.

Ljubitelji Ratova zvezda ni ovog 4. maja neće ostati uskraćeni za razgovore i radionice sa tematikom ove čuvene epske fantastike. Iako se ove godine zbog pandemije događaj „May the 4th“ održava onlajn, iz niškog Džedajskog pokreta najavljuju četvoročasovnu digitalnu avanturu.

Miloš Antić iz ove organizacije kaže da će tokom lajv striminga gledaoci moći da čuju o čemu su pričali sa srpskim rediteljem i profesorom, Stevanom Filipovićem, ali će imati i prilike da uživaju uz najslađe romantične scene iz filmova ove popularne franšize.

„Budući da je kreativnost bitna sila džedaja, pripremili smo za gledaoce jedan opušteni razgovor sa spisateljicom Žanom Polijakov i piscima Veliborom Petkovićem i Dejanom Kostićem, koji će pokušati da odgovore da li je pero moćnije od mača, ili ti light saber-a. O aktivizmu i sećanjima na neka davna vremena, vremena kada je Star Wars bio jedna nova i eksluzivna ideja govorićemo sa Goranom Antićem, ocem osnivača Džedajskog porkreta i Borislavom Đurićem, aktivistom, borcem za građanska prava i NLP Trenerom“, dodaje Antić.

Ideja je bila da se na ovogodišnjem obeležavanju 4. maja pokriju različite teme – od aktivizma i pisanog stvaralaštva, pa do nekih urbanijih vidova kreativnosti, kao što su hip-hop, freestyle i vizuelna kreativnost, kaže on.

„Kako bi taj deo bio što zabavniji, u goste smo pozvali dvojac Stereo Bananu i devojku koja se javnosti predstavlja kao Kraljica_Vila, koja je širom Evrope već poznata zahvaljujući svom umetničkom radu. Naši prijateli iz frizerskog salona Fluid će nam pokazati kako se pravi frizura princeze Leje, a za dobru muziku su se pobrinuli Dejan Gavrilović aka Funky Junky, Aleksandar Stevanović, aka Ljudski maksimum i Bojan Gavrilović. Momci iz organizacije Holonet su dali svoj doprinos, a biće tu i nekih poklona i nagrada, kao i kviza u kome ste svi dobrodošli kao učesnici“, ističe Antić.

Inače, osim tradicionalnog 4. maja, niški Džedaji vredno rade i na pripremi takozvane fundraising kampanje za Kamp za decu bez roditelja na Vlasini – “Sila prati hrabre”. Kampanja bi trebalo da počne u junu, a za tada najavljuju i Džedajske sletove na Vlasini. Potom će se, kažu, fokusirati na organizovanje tradicionalnog Džedajkona. Za sve to vreme edukuju svoje nove članove, i, kako navode, pomažu ostalima koji svojim inicijativama žele da unaprede zajednicu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza

Coca-Cola sistem i UNDP inicijativom „Vlasina – čista ljubav“...

Najnovije