Niške male i velike balerine zablistale na godišnjem koncertu

Baletski studio „Akademija“ Studentskog kulturnog centra Niš je, pred prepunom salom Narodnog pozorišta u Nišu, održao prvi godišnji koncert i tako predstavio Nišlijama sve ono što su naše umetnice pripremale tokom čitave godine.

Naše male i velike balerine su cele godine vredno radile i naporno vežbale da bi usavršile svaki pokret i zablistale na sceni. Njihov umetnički rukovodilac, profesorka Vladislava Milosavljević, navela je da biti balerina nije lako, ali da, kada postoji ljubav, ništa nije teško.

„Ništa nije teško ako balet volite, ako dolazi iz duše… Sve devojčice koje su večeras izašle na scenu istinski vole balet… Mi smo tu da im pomognemo da ga još više zavole i razumeju taj čarobni svet igre.“, navodi ona.

Prvi godišnji koncert niških balerina
Prvi godišnji koncert niških balerina; foto: SKC Niš

Sav trud i talenat naših devojčica, kao i jednog dečaka, nagrađivan je aplauzima i ovacijama. Naše balerine su svakim pokretom osvajale publiku, koja je zajedno sa njima, korak po korak, otkrivala tajne klasičnog baleta.

Uz osmehe i suze radosnice koncert je i završen, sa obećanjem da će nastaviti vredno da rade i daju sve od sebe da budu što bolje.

Podsetimo, ruski baletski studio „Akademija“ Studentskog kulturnog centra Niš, radi duže od dve godine… Za to vreme, naše balerine ostavljale su jak utisak i na žiri i na publiku na svim nastupima…

Marta 2018. godine, su se predstavile na Internacionalnoj balkanskoj muzičkoj i plesnoj olimpijadi održanoj u našem gradu, a za svoje izvedbe osvojile su čak šest medalja. Na istom takmičenju, godinu dana kasnije, naše male umetnice opet su briljirale i osvojile pet zlatnih medalja.

Baletski studio „Akademija“ je i krajem juna prošle godine, osvojio najviše nagrada na 34. Festivalu umetničke igre „Dani igre“ u Beloj Palanci, čime je dobio laskavu titulu sveobuhvatnog pobednika ovog takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije