Nemanja Radulović svoju “Bajku” podelio sa publikom

Jedan od najharizmatičnijih violonista današnjice, Nišlija Nemanja Radulović objavio je novi album “Bajka”. Sa velikim uzbuđenjem, kako je Radulović, naveo na svojoj FB stranici, album je nakon dvogodišnjih priprema  konačno dostupan publici. Na njemu su dela Hačaturjana, Rimskog-Korsakova i Aleksandra Sedlara.

“Veoma sam uzbuđen što ću podeliti ovaj novi projekat sa vama koji smo se pripremali već više od 2 godine! Na ovom albumu sve je “Bajka” za mene: repertoar, muzičari, mesta gde smo snimali, svi ljudi koji su radili na ovom projektu”, kaže Nemanja Radulović.

Omiljeni kompozitor

Na albumu su dva dela koje je komponovao Hačaturjan. “Violinski koncert” je snimljen u Istanbulu sa Borusan filharmonijom i dirigentom Sašom Gecelim, a “Trio sa klarinetom” u Berlinu sa francuskom pijanistkinjom Lor Favr Kan i sa austrijskim klarinetistom Andreasom Otensamerom.

“Hačaturjan je jedan od mojih omiljenih kompozitora, jer je njegova muzika uvek inspirisana tradicionalnom muzikom, armenskim ukusom, dijalozima između instrumenata, velikim kontrastima. Moćna je, razumna, energična”, objašnjava violinista.

Nemanja Radulović Sputnjik
Nemanja Radulović Sputnjik

Saradnja sa Sedlarom

Nova “Šeherezada” Rimskog-Korsakova u verziji Aleksandra Sedlara za violinu, klavir i žice zabeležila je Radulovićeva muzička porodica “Double sens” & Stefani Fontanarosa.

“Ova verzija je veoma dragocena za mene zbog radnog procesa sa Sedlarom i Double sensom. Svih 16 muzičara bili su uključeni i bili su veoma kreativni. Sedlar je kompozitor, aranžer, ali i perkusionista na ovom albumu. Njegov način stvaranja muzike je bezvremenski, inteligentan, pun života, bez granica”, kaže Radulović.

Sedlar je za album “Bajka” komponovao dva dela u orijentalnom tradicionalnom stilu, “Savčo 3” i “Turska”.

Rođeni Nišlija Nemanja Radulović koji godinama živi i radi u Parizu, poslednji put je nastupao u svom rodnom gradu 14. decembra 2015. godine. Karte za njegov koncert prodate su za jedan dan, što se ni pre ni posle toga nije dogodilo u Nišu. Sav prihod sa ovog događaja doniran je Fakultetu umetnosti za opremanje multimedijalne sale.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije