Nemanja Radulović nastupa u Nišu, ulaz na koncert besplatan

Jedan od najharizmatičnijih violiniosta današnjice, Nišlija Nemanja Radulović posle četiri godine nastupiće u svom rodnom gradu. Ovoga puta sviraće na Letnjoj pozornici u Tvrđavi sa svojim „Double sens“ orkestrom. Koncert je zakazan za 25. jun od 21 čas, a ulaz je besplatan.

Violinista, rođen i odrastao u Nišu, koji je talentom očarao svet, ponovo će svirati u Nišu. Na koncertu će biti izvedena dela Baha, Vivaldija, Čajkovskog, Hačaturijana, Šostakoviča i Rimski-Кorsakova.

Radulović, inače, godinama živi i stvara u Francuskoj, a tokom svoje karijere svirao je u najvećim koncertnim dvoranama u svetu i osvajao prestižne nagrade i priznanja. Među njima su i „ Jozef Joakim“ u Hanoveru, „Stradivarius“ u Кremoni, 2014. godine je u Francuskoj izabran za najboljeg solo instrumentalistu, a pre dve godine postao je i francuski Vitez umetosti. U svojoj diskografiji ima deset albuma, dok je poslednji, „Bajka“, objavljen 2018. godine.

Кoncert se realizuje pod pokroviteljstvom grada Niša u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš i Niškog kulturnog centra. Podršku su pružile i Turistička organizacija Niš, Gradska opština Medijana, Fakultet umetnosti u Nišu, Parking servis i JКP Mediana.

Nemanjina „Bajka“

Ovaj virtuoz na violini početkom novembra 2018. godine objavio je svoj novi album pod nazivom „Bajka“.

Nemanja Radulović; Foto: Sputnjik
Nemanja Radulović Sputnjik

Na albumu su dva dela koje je komponovao Hačaturjan. “Violinski koncert” je snimljen u Istanbulu sa Borusan filharmonijom i dirigentom Sašom Gecelim, a “Trio sa klarinetom” u Berlinu sa francuskom pijanistkinjom Lor Favr Kan i sa austrijskim klarinetistom Andreasom Otensamerom.

“Hačaturjan je jedan od mojih omiljenih kompozitora, jer je njegova muzika uvek inspirisana tradicionalnom muzikom, armenskim ukusom, dijalozima između instrumenata, velikim kontrastima. Moćna je, razumna, energična”, rekao je nakon objavljivanja albuma Radulović.

Nemanja Radulović poslednji put je nastupao u Nišu 14. decembra 2015. godine. Karte za njegov koncert prodate su za jedan dan, što se ni pre ni posle toga nije dogodilo nijednom umetniku u Nišu. Sav prihod sa ovog događaja doniran je Fakultetu umetnosti za opremanje multimedijalne sale.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije