Legenda ex YU jazz i rok scene nastupa na Nišvilu

Jedan od pet najboljih orguljaša Evrope i član originalne postave grupe Time, Tihomir Pop Asanović nastupiće sa svojim bendom na ovogodišnjem Nišvilu. Tom prilikom predstaviće pesme sa svog poslednjeg albuma “Povratak prvoj ljubavi”  koji je promovisan u Nišu.

Legenda ex Yu jazz i rock scene nastupiće sa svojim bendom radnog naziva “Tihomir Pop Asanović – Sabrina Hebiri i prijatelji” na Nišvilu 2019. A kako je najavljeno imaće i nekoliko specijalnih gostiju.

Novi dupli album

Tihomir Pop Asanović, nekrunisani kralj Hammond orgulja i jedan od najistaknutijih jazz, rock i pop instrumentalista i kompozitora na ex Yu sceni rođen je u Skoplju gde je i završio srednju muzičku školu, a deo detinjstva proveo i u Nišu.

Bio je član originalne postave grupe “Time”, i jedan od osnivača kultne jazz rock grupe “Septembar”. Nastupao je i snimao sa mnogim poznatim izvođačima raznih žanrova: od Tome Zdravkovića, preko sastava “Pro Arte” do “Yu grupe”, “Smaka” i Josipe Lisac (na kultnom albumu “Dnevnik jedne ljubavi”).

Sredinom sedamdesetih je objavio dva solo albuma “Majko Zemljo” (1974) i “Pop” (1976) koji se i danas smatraju možda i najboljim ostvarenjima na jugoslovenskoj progresiv i džez rock sceni. Na tim albumima su između ostalih učestvovali i Josipa Lisac, Nada Žgur, Doca Marlot, Dado Topič, Janez Bončina, Dragi Jelić, Mario Mavrin,Ratko Divjak, Pero Ugrin, Braco Doblekar, Zdenka Kovačiček, Miljernko Prohaska… i neki od vodećih zagrebačkih jazz muzičara.

Vodio je “Jugoslovensku pop selekciju”, takođe sastavljenu od najboljih instrumentalista.

Imao je priliku da se upozna i/ili jammuje sa mnogim poznatim jazz, pop, soul izvođačima među kojima su i Dizzy Gilespie, Art Farmer, Quncy Jones, Slide Hampton, Ray Charles, Frank Zappa, Frank Sinatra, Michael Jackson….

Jedan je od najistaknutijih jazz, rock i pop instrumentalista i kompozitora na ex Yu sceni Tihomir Pop Asanović nastupiće sa svojim bendom na ovogodišnjem Nišvilu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije