Kreativni Niš: Prva online baza umetnika Nišavskog okruga

Slikari, fotografi, književnici, muzičari, umetnici multimedije i homemade-a koji žele da predstave svoje radove na prvoj online bazi umetnika iz Nišavskog okruga mogu do 25. septembra poslati svoje podatke i radove kako bi postali deo prve baze umetnika iz Nišavskog okruga.

Zahvaljujući Udruženju “Štek house” iz Niša uz pomoć “Fonda za Jug Srbije” realizovaće se sajt kreativninis.com u okviru kojeg će biti predstavljeni umetnici iz Nišavskog okruga.

„Na samom sajtu biće predstavljeni radovi umetnika kao i kraća biografija uz kontakt podatke. Ideja je da ovo postane besplatna baza za umetnike koji žele da predstave svoj rad, ali i da kroz promociju sajta u samom gradu utičemo na to da ljudi i institucije kada žele da angažuju fotografa, slikara, muzičara….pronađu nišku ponudu i lokalne snage.“, objašnjavaju kreatori prve baze umetnika u Nišavskom okrugu.

Od kategorija koje su u ponudi su: slikarstvo, fotografija, književnost, muzika, multimedia i homemade.

Umetnici koji žele da predstave svoj rad na pomenutoj platformi potrebno je da  pošalju mejl na kreativninis@gmail.com sa naznakom u subject-om kojoj kategoriji pripadaju.

Uz sam mejl potrebno je poslati: fotografiju, kontakt podatke: ime i prezime, telefon, email, Facebook, Instagram, Youtube ili Twitter nalog, Skajp nick, kraću umetničku biografiju (od 500 do 1500 reči), primere radova (do 20 fotografija, 5 muzičkih numera, do 10 tekstova za književnika, odnosno do 5 klipova za one koji se bave multimetijom)

Rok za dostavljanje potrebnih podataka je 25. septembar dok će sam sajt biti predstavljen 29. septembra na okruglom stolu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije