Konkurs za Jubilarni 10. Volonterski Program Nišville Jazz Festivala

Budi i ti deo najveće volonterske priče u regionu – ispišimo zajedno jubilarnu 10. volontersku priču Nišvil volonterskog programa!

Otvoren Konkurs za Jubilarni 10. Volonterski Program Nišville Jazz Festivala
Otvoren Konkurs za Jubilarni 10. Volonterski Program Nišville Jazz Festivala; Foto: Nisville Jazz Volunteers/Fan Page

Nišvil džez festival i ove godine mladima pruža priliku da doprinesu jednoj od najvećih srpskih i evropskih kulturnih manifestacija, a u isto vreme na produktivan i zabavan način iskoriste leto i unaprede sebe.

300 mladih će zajedno kroz 12 dana učestvovati u volonterskom programu, steći nezaboravna iskustva i znanja, a kao uspomenu poneti nova poznanstva.

Kroz volonterski program festivala do sada je prošlo preko 3000 volontera, počev od 2010. godine. U tom periodu volonterski tim je okupio mlade iz preko 120 različitih gradova zemlje i inostranstva.

2012. godine je tim dobio priznanje Grada Niša u vidu zlatnika sa likom Cara Konstantina za poseban volonterski doprinos, promociji i razvoju kulture, a krajem 2013. je volonterski program proglašen od strane Krovne organizacije mladih Srbije za najbolji omladinski projekat u toj godini.

Volonteri 2017.; Foto: Nisville Jazz Volunteers/Fan Page
Volonteri 2017.; Foto: Nisville Jazz Volunteers/Fan Page

Ni izvođači nisu ostajali ravnodušni prema volonterima. Veliki broj domaćih i svetskih imena džez scene je upućivao pohvale. Mnoštvo medija, kako domaćih tako i inostranih, prenosilo je volontersku priču festivala.

Naš istaknuti džez muzičar Miša Blam je jednom prilikom rekao da su volonteri sastavni deo vizit karte festivala. Nišvil džez volonteri su postali prepoznatljiv brend aktivizma i solidarnosti, a ujedno i vodeća podrška festivalu.

Pozivamo sve zainteresovane volonterke i volontere iz zemlje i inostranstva da se prijave za volontiranje i svojim angažmanom doprinesu realizaciji događaja i postanu deo velike muzičke manifestacije kao što je Nišvil.

Konkurs je otvoren od 10. maja do 10. jula
Konkurs je otvoren od 10. maja do 10. jula; Foto: Nišvil

Volonterski tim biće podeljen na 10 sektora

Domaćin publike – Obavlja aktivnosti u festivalskom objektu vezane za doček publike, od pregleda karata do usmeravanja i sprovođenja u festivalskom prostoru,

Domaćin muzičara – Brine o dodeljenim muzičarima za vreme njihovog boravka u Nišu. Zadatak domaćina muzičara jeste da se nađe muzičarima i obezbedi im ono što im je potrebno, kao i da ih sprovede do festivalskog prostora, smeštaja…

Pčelice i bubamare – Obavljaju aktivnosti domaćina zvanica, dočeka gostiju u VIP sektoru, uz pružanje potrebne podrške i pomoći.Takođe, obavljaju aktivnosti vezane za realizaciju protokola tokom centralnih i pratećih festivalskih dešavanja, od dobrodošlice i podele poklona do uručenja festivalskih nagrada. Pčelice i bubamare su zaštitni znak volontera,

Marketing – Obavlja aktivnosti koje se tiču reklame festivala, od aktivnosti vezanih za postavku reklama i pripremu reklamnih poklona do aktivnosti na reklamnim pultovima,

Pres – Obavlja aktivnosti koje se tiču organizacije i realizacije pres službe festivala,

Tehnička podrška – Obavlja aktivnosti vezane za podršku u pripremanju bina na centralnom festivalskom prostoru,

Logistika – Obavlja aktivnosti vezane za podršku tokom pripreme i realizacije pratećeg festivalskog programa,

Ketering služba – Obavlja aktivnosti vezane za osveženje i ishranu učesnika festivala,

Radionica – Obavlja aktivnosti vezane za organizaciju prostora i učesnika festivalskih radionica, kao i pratećeg edukativnog matine programa,

Obezbeđenje – Obavlja aktivnosti redarske službe vezane za podršku službi obezbeđenja u festivalskom prostoru,

takođe, moguće je aplicirati i za poziciju:

Pomoćnik vođe tima – Obavlja aktivnosti vezane za pomoć i podršku tim lideru u upravljanju sektorom.

Kandidati moraju imati minimum 15 godina starosti i spremnost za odgovornost prema preuzetim obavezama i zadacima.

Volontiranje na Nišvilu podrazumeva aktivizam od 01. do 12. avgusta 2019. godine, rad je organizovan smenski i odvija se po svim pravilima volonterskog menadžmenta i kodeksa, a u skladu sa Zakonom o volontiranju Republike Srbije.

Konkurs je otvoren do 10. jula, kada će se i forma za prijavljivanje zatvoriti.

Eventualna pitanja ili probleme pri prijavljivanju možete prijaviti e-mailom na adresu: volunteers@nisville.com ili info@voluntee.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije