Konačna odluka o održavanju džez festivala Nišvil 1. avgusta

Konačna odluka o formatu i terminu održavanja Nišvil džez festivala biće doneta 1. avgusta, a zavisiće od stanja epidemiološke situacije i preporuka kriznog štaba, rekao je direktor festivala Ivan Blagojević. 

nisvil
Foto: Nisville

“Da li će festival odnosno glavni muzički program biti održan u predviđenom terminu od 13. do 16. avgusta, sa tada dozvoljenim brojem posetilaca, ili onlajn, bez posetilaca, zavisiće najviše od odluka pojedinih zemalja da ukinu obavezan karantin od 14 dana za svoje umetnike nakon nastupa na Nišvilu”, istakao je Blagojević.

Prema njegovim rečima, ukoliko te odluke, koje su sada na snazi, ne budu uklinute do 1. avgusta  Nišville će biti održan izmedju 10. i 13. septembra.

Blagojeviće je zamolio članove republičkog kriznog štaba, kao i svih gradskih kriznih štabova da se suzdrže od označavanja umetničkih festivala kao potencijalno najopasnijih žarišta širenja epidemije.

“Pre svega mislim, na pozorišne, filmske i muzičke festivale čiji su organizatori sposobni da sprovedu mere fizičke distance mnogo bolje nego što je to moguće u lokalnom gradskom prevozu, šoping molovima ili kafanama i klubovima”, naglasio je Blagojević.

On je zamolio krizne štabove da na nekoj od narednih sednica jasno razdvoje dozvoljeni broj okupljenih građana u zatvorenim i na otvorenim prostorima.

“Nelogično je da ograničenje za otvorene prostore bude 10 ljudi ako trenutno samo na korzoima vodećih srpskih banja imamo po nekoliko hiljada posetilaca”, kazao je Blagojević.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Počinju Filmski susreti uz dve svetske i nekoliko niških premijera

U zvaničnom programu 57. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog...

Nišville jazz festival 28. put u Nišu

Nastupom Nišville ROJAZE projekt benda u glavnom programu na...

Umetnost balkanskog basa: Nenad Vasilić trio nastupa u Nišu

Nakon tri i po godine pauze kontrabasista i kompozitor...

Poziv na seminare za umetnice, preduzetnice i radnice u kulturi

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), zajedno sa partnerskim...