„KABARE, KABARE“ premijerno u Akademskom pozorištu SKC-a

Repertoar Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš je od 25. maja bogatiji za predstavu „Kabare, Kabare“, reditelja Spasoja Ž. Milovanovića.

Predstava će na kamernoj sceni našeg pozorišta premijerno biti izvedena u subotu od 21 sat.

Predstava „Kabare, Kabare“ nastala je po motivima istoimenog komada Branislava Nedića. Adaptacija je iskoristila pojedine scenske situacije komada “Prosjačka opera” Vaclava Havela, “Zvezdana prašina” Dušana Kovačevića i “Sofija Stavrić ili smrt” Spasoja Ž. Milovanovića.

Priča o događajima u kafeu „Kabare, kabare“ na nepretenciozan i duhovit način govori o “istini”, onoliko koliko ona svakom od nas znači i koliko smo spremni da se sa njom suočimo.

„Kako bi rekao veliki Tolstoj, vrlo je teško govoriti čistu istinu, a mladi ljudi često nisu sposobni za to.„, objašnjava reditelj predstave.

Glavne uloge tumače Borivoje Stojanović, Stefan Spira Nikolić, Dušan Ščepihin, Petra Nešić, Katarina Pešić, Mirjana Milenković, Nevena Dimitrijević i Nina Aritonović.

Za kostime i scenografiju bila je zadužena Katarina Filipović, muziku i songove radio je Miodrag Mika Mladenović, a koreografiju Danica Ničić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Tango ritam osvaja Niš: Zadovoljstvo hodanja u zagrljaju

Niška tango scena razvija se poslednjih 10 godina i...

Luksuz Konstantinove rezidencije iz 4. veka ponovo dostupan posetiocima

Vila sa peristilom, mozaici, ostaci dve ranohrišćanske crkve i...

„100 godina Duška Radovića“: Monografija posvećena najčitanijem Nišliji

Povodom obeležavanja jubileja, stogodišnjice rođenja Duška Radovića, pripremljena je...

Najnovije