„KABARE, KABARE“ premijerno u Akademskom pozorištu SKC-a

Repertoar Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš je od 25. maja bogatiji za predstavu „Kabare, Kabare“, reditelja Spasoja Ž. Milovanovića.

Predstava će na kamernoj sceni našeg pozorišta premijerno biti izvedena u subotu od 21 sat.

Predstava „Kabare, Kabare“ nastala je po motivima istoimenog komada Branislava Nedića. Adaptacija je iskoristila pojedine scenske situacije komada “Prosjačka opera” Vaclava Havela, “Zvezdana prašina” Dušana Kovačevića i “Sofija Stavrić ili smrt” Spasoja Ž. Milovanovića.

Priča o događajima u kafeu „Kabare, kabare“ na nepretenciozan i duhovit način govori o “istini”, onoliko koliko ona svakom od nas znači i koliko smo spremni da se sa njom suočimo.

„Kako bi rekao veliki Tolstoj, vrlo je teško govoriti čistu istinu, a mladi ljudi često nisu sposobni za to.„, objašnjava reditelj predstave.

Glavne uloge tumače Borivoje Stojanović, Stefan Spira Nikolić, Dušan Ščepihin, Petra Nešić, Katarina Pešić, Mirjana Milenković, Nevena Dimitrijević i Nina Aritonović.

Za kostime i scenografiju bila je zadužena Katarina Filipović, muziku i songove radio je Miodrag Mika Mladenović, a koreografiju Danica Ničić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije