Izložba radova nagrađivane slikarke ikona u Nišu

“Impuls života” naziv je samostalne izložbe Jasmine Miletić koja će biti otvorena u nedelju, 14. aprila od 20 sati u kafeu Dnevna soba u Ulici Svetozara Markovića 14a, Niš.

Izložba govori o osnovnim vrednostima života

Jelena se umetnošću bavi nepunih dvadeset godina, a opredelila se za ikonopisanje nakon časova ikonopisanja u organizaciji Udruženja zanatlija „Esnaf – Niš“.

U periodu od 2005. do 2012. godine radila je kao nastavnik ikonopisa, dok se kasnije u njenom radu iskazuje i njena ljubav prema ulju na platnu.

Jasmina Miletić izlaže u Nišu
Jasmina Miletić izlaže u Nišu

Na njenim slikama osim svetaca i verskih motiva preovladavaju i motivi prirode, životinja, ili „sve ono što nosi u sebi čistu ljubav, onu iskrenu i nepromenljivu ma koliko da se vreme u kojem živimo menja“, ističe Jelena.

U Nišu izložba radova nagrađivane slikarke ikona
U Nišu izložba radova nagrađivane slikarke ikona

Do sada je izlagala na preko 20 grupnih izložbi od čega su dve u Parizu i Roterdamu, dok je njena poslednja grupna izložba bila sa članovima Udruženja likovnih umetnika „Luna“ iz Niša u oktobru 2018. godine.

Dobitnica je brojnih nagrada od kojih se izdvajaju: „Majstorsko pismo – umetnik ikonopisac“ 2012. godine, „Zlatna značka – Škola ikonopisa Ostrog“ koju je dodelila Zanatska komora Srbije 2008. godine, „Zlatni trofej – nagrada za dostignuće u karijeri ikonopisanja“ iz 2010. godine, a dobitnica je i pisanog blagoslova Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja povodom 220 godina postojanja Esnafa 2012. godine.

U Nišu izložba radova nagrađivane slikarke ikona
U Nišu izložba radova nagrađivane slikarke ikona

Na otvaranju izložbe u nedelju 14. aprila nastupiće i muzički duo koji čine Marijana Davinić (sopran)  i Nikola Đorđević (gitara).

Ulaz na izložbu je slobodan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Tango ritam osvaja Niš: Zadovoljstvo hodanja u zagrljaju

Niška tango scena razvija se poslednjih 10 godina i...

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

Najnovije