Humanitarna izložba „Koncertni artefakti“ od 3. avgusta u Sinagogi (VIDEO)

Nekadašnji vlasnik prve prodavnice diskova u Nišu „Happy house“ organizuje humanitarnu izložbu „Koncertni artefakti“ na kojoj će biti izloženi predmeti sa koncerata na kojima je bio poslednjih 45 godina širom sveta.

Dragan Aranđelović Ara; Foto: Marker

Izložba će biti otvorena od 3. do 13. avgusta u prostoru Sinagoge u Nišu i prodajnog je karaktera, a sav prihod namenjen je kampu za decu bez roditelja na Vlasini u organizaciji niškog Džedajskog pokreta.

Nišlija Dragan Aranđelović Ara već 45 godina obilazi koncerte i skuplja majice, karte i ostale uspomene sa njih. Zbog oko 250 koncerata obišao je dvadesetak država u Evropi i Americi, a putovao je na sve moguće načine – autostopom, vozom, avionom, pa čak i biciklom.

„Na izložbi mogu da se vide, pre svega, majice koje sam ja četrdesetak i više godina skupljao, ulaznice sa koncerata, razni plakati i sve ono što pripada pod koncertne artefakte. Dakle i katalozi i neke fotografije i set liste, što originalne, koje sam uspeo da, kako bi se to reklo, „maznem“ sa bine muzičara, odnosno bendova, pa do onih koje sam uspeo da skinem sa neta, da bih imao za svoju uspomenu“, objašnjava Dragan Aranđelović Ara.

Koncertni artefakti; Foto: Marker

Organizator izložbe „Koncertni artefakti“ je Udruženje Marker, a pomogli su Narodni muzej iz Niša i Sekretarijat za kulturu Grada Niša.

„Ekipa Udruženja Marker se raduje što kao organizator Humanitarne izložbe u Sinagogi pomaže Draganu Aranđeloviću Ari da svoju muzičku zaostavštinu pretoči u pomoć onima kojima je najpotrebnija – deci bez roditeljskog staranja. Zahvalni smo što smo na ovaj način dobili priliku da promovišemo prave vrednosti i humanitarni rad našeg sugrađanina. Muzika uvek pokreće najbolje u svakom od nas!“, kaže predsednica Udruženja Marker Jovana Đorđević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije