Hip Hop na Nišvilu: Bubnjar Cypress Hill-a, TBF, Marčelo, Stereo banana…

Nišvil jazz festival od ove godine uvodi novi program – Hip Hop stejdž koji će se nalaziti na prostoru Midnight jazzdance scene. Kao najveću zvezdu ovog dela organizatori najavljuju Erik Boba, bubnjara i perkusionistu čuvenog američkog sastava Cypress Hill. Ulaz će biti besplatan, a program će počinjati u 20 časova.

covek
Erik Bobo; Foto: promo

Na predstojećem, jubilarnom 25. izdanju Nišville jazz festivala od 8. do 11. avgusta prvi put će biti prezentovana Hip Hop bina sa popularnim domaćim, regionalnim i inostranim rap izvođačima u cilju što kvalitetnije muzičke ponude u kojoj će uživati i najmlađi posetioci Nišvilla.

„Hip Hop stage biće pozicioniran na lokaciji Midnight Jazzdance bine na severnom bedemu niške Tvrđave pored nekadašnjih umetničkih ateljea, a uz poznate “hedlajnere” nastupiće i mlade snage niške i beogradske rap scene, koji u svom muzičkom izrazu prezentuju fuziju rap muzike sa jazz, funk, soul, rock i srodnim muzičkim pravcima“, kažu organizatori.

Stereo banana; Foto: promo

Svakako najveća zvezda ove godine na Nišville Hip Hop bini je ERIC BOBO, bubnjar i perkusionista čuvenog američkog sastava CYPRESS HILL, koji već godinama ima vrlo zapaženu solo karijeru i pravi nezaboravne nastupe kombinujući “live act” sa MC-jem i DJ-ingom.

Takođe, vrhunski užitak za publiku predstavljaće i nastup najznačajnijeg regionalnog rep sastava TBF iz Splita koji je uživo sa kompletnim bendom postavio vrlo visoke standarde, a tu je i najreprezentativniji predstavnik modernog srpskog crossover (hip hop/jazz/funk/soul) izraza – Marko Šelić – Marčelo sa ekipom vrhunskih muzičara poznatijim kao Napet Quintet.

Uz mnoštvo mladih kvalitetnih niških rap sastava, nišvilske boje braniće i sve popularniji dvojac Stereo Banana sa svojim energičnim i autentičnim nastupom, a tu su i nadasve duhoviti i improvizatorski nepredvidljivi Ajs Nigrutin i Thimbe, koji pored bazičnog sastava Bad Copy već godinama imaju zapažene solo karijere i vrlo često nastupaju u tandemu.

„Program na Hip Hop stejdžu počinje u 20 časova, a završava se u ponoć. Prostor za publiku je opremljen video zidovima, info pultovima, pojačanom 4G mrežom i besplatnim internetom“, kažu u Nišvilu.

reperi
Ajs i Thimbe; Foto: promo

Inače, na svetskoj muzičkoj sceni je već duže vreme aktuelan crossover muzički izraz koji spaja rap muziku sa različitim muzičkim žanrovima: funk, jazz, world music, soul, rock, reggae, itd.

Podsetimo, Nišville jazz festival je 2007. godine angažovao džez legendu Donald-a Byrd-a, koji je tada na najbolji mogući način prezentovao fuziju rap muzike sa funk i jazz muzikom, nastupajući sa svojim studentima sa Delaware Univerziteta (USA), a nakon toga uz evidentno oduševljenje publike usledila su uspešna gostovanja svetski poznatih sastava koji su bez iznimka koristili rap muziku kroz svoj autorski rad, kao što su: Candy Dulfer Band, Soveto Kinch, Joe Defunkt Bowie, The Bastardz i mnogi drugi.

Kompletan program Hip Hop stejdža:

ČETVRTAK, 8.AVGUST:

Mladi Jovcha & Starac Ćofi ft. Shadow MC (Ni)

Ajs Nigrutin & Thimbe (Bg)

ERIC BOBO from Cypress Hill (USA)

PETAK, 9.AVGUST:

Mali Mire (Ni)

The Innkeepers Inc. (BGR)

TBF (CRO)

SUBOTA, 10.AVGUST:

Spekt (Ni)

Infamous, Trademarks & DJ Sunrise (Ni)

Diavo (Bg)

Stereo Banana (Ni)

NEDELJA, 11.AVGUST:

Delkor (DEU/SRB)

I bee (Ni)

Marčelo & Napet Quintet (Bg)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije