Glumac niškog teatra nagrađen za najbolji tekst na festivalu u Banjaluci

Niški glumac Aleksandar Mihailović dobitnik je nagrade za najbolji tekst za predstavu “U čije ime” Narodnog pozorišta Niš.

Ovo je jednoglasna odluka festivalskog žirija 22. Teatra Festa “Petar Kočić” u Banja Luci, koji je odlučivao o pet predstava izvedenih na ovom festivalu sa dugom tradicijom.

U duhu i na tragu poetike Ljubomira Simovića, Mihailović je još jednom podsetio na sudbinu umetnika u turobnim vremenima i na večno pitanje da li muze treba da ćute, dok topovi grme, navodi se u odluci žirija.

Niški glumac Aleksandar Mihailović dobitnik je nagrade za najbolji tekst za predstavu “U čije ime” Narodnog pozorišta Niš
Niški glumac Aleksandar Mihailović dobitnik je nagrade za najbolji tekst za predstavu “U čije ime” Narodnog pozorišta Niš

Predstava U čije ime, autora Aleksandra Mihailovića, u režiji Milana Karadžića, u produkciji Narodnog pozorišta u Nišu, svoju premijeru je imala u novembru 2017. godine.

Inače, za najbolju predstavu Festivala proglašena je somborska predstava Tartif , za najbolju režiju, nagrada dodeljena Igoru Vuku Torbici za režiju predstave Tartif.

Za najboljeg glumca proglašen je Saša Torlaković, dok je najbolja glumica Festivala Hana Selimović, u predstavi Tartif.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Tango ritam osvaja Niš: Zadovoljstvo hodanja u zagrljaju

Niška tango scena razvija se poslednjih 10 godina i...

Luksuz Konstantinove rezidencije iz 4. veka ponovo dostupan posetiocima

Vila sa peristilom, mozaici, ostaci dve ranohrišćanske crkve i...

„100 godina Duška Radovića“: Monografija posvećena najčitanijem Nišliji

Povodom obeležavanja jubileja, stogodišnjice rođenja Duška Radovića, pripremljena je...

Najnovije