Francuska podržala džez mrežu Otvorenog Balkana

U Tirani se od 7. do 10. septembra na inicijativu francuskog Ministarstva za Evropu i spoljne poslove održava finalni sastanak 11 udruženja organizatora džez festivala iz Francuske, Srbije, Albanije, Makedonije i Crne Gore.

Nišville jazz festival kao jedini predstavnik Srbije učestvovao je i na osnivačkom sastanku džez mreže u francuskom gradu Dižonu od 22-26. februara ove godine.

Učesnici ovog projekta umrežavanja džez festivala sa francuske strane su gradovi Dižon i Šamberi kao i region Oksitanija, a sa strane regiona Otvoreni Balkan pored Niša i Tirane su Bitolj i Podgorica.

Francusko Ministarstvo za Evropu i spoljne poslove je podržalo ovaj projekat umrežavanja gradova i džez organizatora Francuske i zemalja Otvorenog Balkana u cilju predstavljanja mladih džez muzicara, balkanske džez muzike, kao i međusobne saradnje na budućim evropskim projektima.

Završnom sastanku u Tirani prisustvuju po dva predstavnika svakog festivala i po jedan predstavnik grada. Nišville jazz festival predstavljaju Ivan Blagojević i Branislav Dejanović, a Grad Niš Miljan Ćirković.

Domaćini sastanka su Besim Petrela, direktor džez festivala u Tirani i Bertran For, direktor odeljenja za međunarodne odnose Grada Dižona u Francuskoj. Sastanku će prisustvovati i počasni Konzul Francuske u Nišu, Saša Miljković.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza

Coca-Cola sistem i UNDP inicijativom „Vlasina – čista ljubav“...

Najnovije