„Fabrika umetnika“ otvorila kreativni kamp u Brzom Brodu

Otvoren Kamp “Fabrika umetnika” kraj Nišave u Brzom Brodu

U Brzom Brodu kraj Nišave proteklog vikenda Kamp “Fabrika umetnika” i zvanično je počeo sa radom. Ovo jedinstveno mesto za stvaranje umetničkih dela biće otvoreno svakog dana tokom leta. Plan je da se u kampu organizuju izložbe, koncerti, predstave, edukacije i masterklasovi, koji će privući umetnike, ali i sve ljubitelje umetnosti i prirode.

Cilj „Fabrike umetnika“ je da okuplja umetnike, kreativce i edukatore iz regiona – profesionalce i amatere, kao i Nišlije koji će moći da slikaju, sviraju i uživaju u umetnosti. Svi koji žele da stvaraju ovde će moći da koriste atelje i sav potreban pribor za rad, ali i da organizuju izložbe.

Jelena Rudić, koja je ovu inicijativu pokrenula, kaže da je plan da kamp bude mesto za sve kreativce, pojedince i organizacije koji vole prirodu i umetnost.

„Ovde imamo jedan lep prostor u prirodi, koji nismo remetili. Uklopili smo se u uslove sredine gde ćemo moći da stvaramo, da prikazujemo svoje radove, i da malo edukujemo, pre svega neke mlađe sugrađane, talentovane… Da probamo da ih privučemo, kako bi im pokazali šta sve mogu da rade, kako mogu da stvaraju i kako se na lep način uživa u prirodi“, kaže Rudićeva. 

Kamp otvoren i za amatere i za profesionalce

 

„Imamo opremljen atelje na otvorenom sa svim potrebnim materijalom, gde će u bilo koje doba dana svako ko to poželi bez obzira na uzrast i da li se umetnošću bavi amaterski ili profesionalno moći da dođe i da stvara ukoliko mu ova priroda daje inspiraciju. Organizovaćemo izložbe, kocerte, predstave, organizovaćemo i edukacije, organizovaćemo predavanja gostujućih umetnika, masterklasove, i što je najvažnije trudićemo se da udružimo umetnike našeg grada“, ističe Jelena Rudić.

Ovakav prostor u prirodi gradu je bio preko potreban, kaže Rudićeva. Ideja je, dodaje, nastala tokom festivala „PozitviNi“.

Kada su se odlučili na ovaj korak, tražili su idealnu lokaciju za svoju ideju. Našli su je u Brzom brodu, na mestu „netaknute prirode“ koju, kako kaže, nikako nisu hteli da poremete.

Da se ideja i realizije, ovoj inicijativi pomogla je Nacionalna koalicija za decentralizaciju.

„Fabrika umetnika“ će biti otvorena svakog dana kada vremenski uslovi to dozvole. Oni koji žele da ih posete, a potrebna im je neka dodatna informacija o radu kampa, mogu im se obratiti putem društvenih mreža.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije