Eurosong: Iz Makedonije u Tel Aviv stiže posvećena i ponosna pesma Tamare Todevske

Pesma “Proud” u izvođenju Tamare Todevske  predstavljaće Severnu Makedoniju na izboru za pesmu Evrovizije u Tel Avivu 14. maja.  Za manje od 24 časa spot za pesmu ima više od 200 hiljada pregleda na zvaničnom YouTube kanalu Eurovision song contest. Među muzičarima u regionu ova pesma je favorit.

Foto: Goran V. Popovski // HLVK

Makedonska RTV interno je izabrala Tamaru Todevsku za svoju predstavnicu na takmičenju zaEUROSONG u Tel Avivu 14. Maja. Ona će pokušati da se svojom pesmom i scenskim nastupom izbori za evrovizijsko finale prvi put posle 2012. godine.

„Pesmu ’Proud’ posvećujem svojoj ćerki i svima koje se bore za svoje snove i veruju u svoju veličinu. Prekršićemo pravila i barem jednu noć u godini pokazaćemo svetu da je ’Ponosan sam’ uvek jače od ’Nikada nećeš biti dovoljno dobar’“, izjavila je Tamara.

Makedonski izbor “pokazna vežba” za Srbiju

Muzičari I novinari iz Srbije u mnogobrojnim komentarima slažu se da je pesma favorit I da je to  “lekcija za Srbiju koja nikako da shvati da treba za Eurosong praviti i slati pesme sa integritetom, iza kojih čovek stane” kao i da je ovo “pokazna vežba za Srbiju”.

Foto: Screenshot Facebook

O pesmi

Kompozitori pesme “Proud” su Robert Bilbilov, Lazar Cvetkovski i Darko Dimitrov, a tekst su napisali Kosta Petrov i Sanja Popovska.

U video-spotu, koji je režirao Čedo Popovski pojavljuje se Tamarina trogodišnja ćerka Hana.

O Tamari Todevskoj

Tamara je na pozornici od svoje šeste godine i potiče iz porodice muzičara, njena majka je operska pevačica u Makedonskoj operi, a otac profesor na Muzičkoj akademiji u Skoplju. Tamarina sestra je Tijana Dapčević, koja je predstavljala zemlju na takmičenju za pesmu Evrovizije 2014. godine.

Predstavnica Makedonije nije prvi put na takmičenju za Pesmu Evrovizije. Tri puta ranije je učestvovala na sceni: Kao prateći pevač za pokojnog Toše Proeskog 2004. godine, u okviru trio Tamara, Vrčak i Adrijan 2008. godine, kao i sa sestrom Tijanom 2014. godine.

Objavila je 2 solo albuma i ima nekoliko hitova.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Počinju Filmski susreti uz dve svetske i nekoliko niških premijera

U zvaničnom programu 57. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog...

Nišville jazz festival 28. put u Nišu

Nastupom Nišville ROJAZE projekt benda u glavnom programu na...

Umetnost balkanskog basa: Nenad Vasilić trio nastupa u Nišu

Nakon tri i po godine pauze kontrabasista i kompozitor...

Poziv na seminare za umetnice, preduzetnice i radnice u kulturi

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), zajedno sa partnerskim...