„Divlje reke“ najbolji dokumentarni film Nišville Movie Summit 2019

Slovenačko ostvarenje „Divlje reke“ Rožlea Bregara, proglašeno je za najbolji dokumentarni film Nišvil muvi samita 2019.

Nagradu za najbolji igrani film dele filmovi “Beskrajno” iranske rediteljke Marjam Zahirimehr i marokanski “Kilikis, grad sova”. Najbolji eksperimentalni film po oceni žirija je audio-vizuelni performans Aion broj 001 italijanskog sineaste Marka Roka.

Za najbolje izvođače filmske muzike proglašeni su članovi nemačke psiho-pop grupe “Kosmonovski” za muziku u istoimenom filmu Mumina Barisa.

Žiri u sastavu Milena Pavlović, glumica iz Beograda, Kung Či-šing, kompozitor, performer i muzički aktivista iz Hong Konga i Dragomir Milenković Joga, kompozitor i muzičar, osnivač i vođa grupe „Hazari“, odgledao je sve, za zvanični program, odabrane „nezavisne“, noskobudžetne, indi-filmove.

Inače, Nišville Movie Summit scena predstavlja protivtežu sivilu bioskopske svakodnevnice koja je sa profanih blokbasterskih prostora proterala dokumentarna, eksperimentalna pa i igrana muzička ostvarenja.

Program Nišville Movie Summit–a zamišljen je tako da sublimiše, ali i da razotkrje tajnu iz odnosa sedme umetnosti i džeza kao klasične muzike 21. veka. Fuziju džeza i drugih umetničkih pravaca povezuje zajednička tema – osvajanje, sticanje slobode i posebnog stila života kroz lični proces stvaralačke improvizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

40 godina posle: Sećanje na novi talas i generaciju bez budućnosti

Dve godine nakon Beograda, Ljubljane i Zagreba i Niš...

Najnovije