Bob Geldof poklonio Nišlijama svoju usnu harmoniku

Nišville muzej dobio novi eksponat

Nakon uspešnog koncerta na Nišvilu, slavni muzičar Bob Geldof poklonio je Nišvil džez muzeju svoju usnu harmoniku, koju je te večeri svirao u jednoj bluz numeri, a koja će ubuduće krasiti vitrine muzeja pored njegove fotografije sa koncerta gde svira na istoj Hohner usnoj harmonici.

Bob Geldof
Bob Geldof; Foto: Maša Miljković

Bob Geldof o muzeju i novom Live Aid-u

Tom prilikom, direktor festivala Ivan Blagojević mu je izložio svoj koncept potencijalno novog Live Aid-a 13. jula 2020. tačno na 35 godišnjicu slavnog događaja.

„Predložio sam Bobu da koncert posveti svim migrantima na zapadno – balkanskoj ruti a da se prikupljenim novcem obnove porušeni domovi migranata a da radni naslov te humanitarne akcije bude Home sweet Home„.

Gradsko polje u Tvrđavi bilo bi idealno mesto koje može da primi 100.000 posetilaca, a sam Niš nalazi se na glavnoj raskrsnici migrantskih puteva i poseduje adekvatan aerodrom.

Nišville jazz muzej, Usna harmonika Boba Geldofa
Nišville jazz muzej, Usna harmonika Boba Geldofa

Srbija, Makedonija, Albanija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina su najviše opterećene prihvatom izbeglica, ali ništa manje problema nemaju ni Grčka, Bugarska i Rumunija pa i Hrvatska i Mađarska.

Bob se saglasio da njima treba pomoći, ali da paralelno treba uspostaviti mir i pokrenuti privredu njihovih zemalja na nivo pre ratova kao preduslov njihovog povratka.

„Obojica smo se saglasili da siromašne zemlje Zapadnog Balkana podnose najveći teret migrantske krize a da najveći benefit krize imaju najrazvijenije europske zemlje koje dolaze do jeftine radne snage kojoj pripadaju najteži poslovi, često nedostojni njihovog obrazovanja.Bob je rekao da takva ideja zahteva dobru pripremu i jedinstvo svih zemalja na zapadno balkanskoj ruti ali da nije moguće obezbediti donatore , muzičare, regulisati televizijska prava i sve organizovati do 13. jula 2020.“, izjavio je direktor Nišvila Ivan Blagojević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije