„Bestraga sve“ za jubilej: Novim spotom Kerber obeležava 40 godina rada

Grupa Kerber je u godini jubileja novi spot za pesmu „Bestraga sve“ premijerno objavila na svom YouTube kanalu 31. januara u 17 časova. Za tri sata spot je pregledalo 2 hiljade ljudi.

Sjajna niška priča oko koje su okupljeni profesionalci iz različitih oblasti donosi sećanje na neka bolja vremena i kvalitetnu rok muziku.

Premijera novog spota

Goran Šepa frontmen Kerbera sa svojim kolegama iz benda novom pesmom „Bestraga sve“ osvežio je pamćenje mnogima na dane kada su se čekale premijere spotova na tv stanicama. Oni su za svoje verne fanove, ali i nove generacije pokušali da kroz zanimljiv spot ispričaju bajku o ljubavi.

Muzički sladokusci su zadovoljni, komentari onih koji su pogledali spot su uglavnom pohvalni. Evo šta su neki od njih napisali:

„Jako interesantno. Nisam očekivao da očuvaju onaj duh iz mlađih dana, ali pesma je baš takva, odlična. Ono što me jako iznenadilo jeste spot, bajkovit, kreativan, prepun zanimljivih kadrova, vidi se da je pažljivo rađeno na njemu…“

„Bravo, svaka čast, pesma je vrh! Bitno da su se stari lisci vratili sa novim materijalom. Ne može samo da se ide na staru slavu, koliko god da je pravi kvalitet u starim pesmama, mora da se izbacuje i nešto novo.“

„Sve se menja, ali Nislije ne. Ostanite zauvek takvi, jer vas zato volimo. Bravo i hvala!“

„Kerber je mitsko biće koje će živeti ZAUVEK! Svaka čast za majstore.“

Autor muzike je Tomislav Nikolić, a tekst „Bestraga sve“ napisao je Nikola Čuturilo. Scenario za spot potpisuje Miloš Petković, reditelj je glumac Miloš Cvetković, a producent Andrija Kuzmanović. U ulozi Gospe pojavljuje se Petra Nešić iz Akademskog pozorišta, kostimografi su Dragana Breza i Dušan Stanković, a masker je Miroslav Lakobrija.

Istorijat Kerbera

Kerber je formiran 1981. godine od članova grupe Top, koja je tada imala solidnu lokalnu karijeru. Na vrata jugoslovenske rok scene grupa je ušla 1983. godine pobedom na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici, gde su se pre njih afirmisali bendovi poput „Idola“, „Filma“ i drugih.

Prvi album „Nebo je malo za sve” snimljen je polovinom 1982. godine.

Najintenzivnije su nastupali tokom 1987. godine, kada su održali više od 200 koncerata u zemlji. Posebno su bili popularni u Srbiji, Bosni i Makedoniji. Tokom karijere grupa je imala nastupe u klubovima u Grčkoj i Britaniji.

Dvogodišnju pauzu napravili su posle albuma objavljenog 1988. godine. Po povratku objavljuju dva albuma, 1990. „Peta strana sveta“ i 1996. „Zapis“.

Povodom 30 godina postojanja, grupa je napravila mini turneju, obeležavajući svoj rođendan u Novom Sadu, Nišu i Beogradu.

Naziv grupe je ime bića iz grčke mitologije, troglavog psa sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet.

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije