Besplatni koncert savremene duhovne muzike u Nišu: Sahadeva orkestar

Sahadeva orkestar održaće 12. novembra Nišu, sa početkom u 20.00h, koncert savremene duhovne muzike u sali Simfonijskog orkestra.

Sahadeva orkestar na koncertima predstavlja muziku i poeziju Šri Činmoja, indijskog savremenog kompozitora, pesnika i filozofa.

Šri Činmojeve kompozicije, izvedene u moćnim aranžmanima Sahadeve Torpija iz Velike Britanije namenjenim pre svega ljudskoj duši, pružiće nezaboravno i snažno iskustvo koje se pamti.

U modernim obradama Šri Činmojevih kompozicija prepliću se elementi world, fusion, džez i pop muzike, a tokom koncerta se ubedljivi nastupi orkestra u punom sastavu smenjuju sa intimnijim epizodama u kojima ćete moći da uronite u neizmerne dubine unutrašnjih svetova kroz improvizacije muzičara i pevača svetske klase iz raznih zemalja sveta.

Sahadeva Torpi iz Londona je pijanista, dirigent orkestra i autor svih aranžmana. Muziku i meditaciju je učio od Šri Činmoja tokom 30 godina. Njegov orkestar je dosad imao prilike da nastupa širom sveta u preko 40 zemalja.

Sahadeva orkestar na Balkanskoj turneji

Na ovaj koncert, koji se održava u okviru Balkanske turneje, iz Njujorka dolazi svetski poznat flautista, saksofonista, kompozitor, aranžer i muzički producent i specijalni gost, Premik Rasel Tabs, koji je u svojoj plodnoj muzičkoj karijeri snimao albume između ostalih sa Karlosom Santanom, Vitni Hjuston, Herbijem Henkokom, Džonom Meklafinom, Narad-Majklom Valdenom, Loni Liston-Smit itd.

Premik podjednako vlada muzičkim stilovima kao što su džez, pop, R&B, nju ejdž i eksperimentalni stil.

„Doživite iskustvo meditacije kroz muziku koju dosad možda niste imali prilike da čujete, kroz muziku namenjenu duši, muziku koja pokreće težnje za jedinstvom i mirom u svetu. Sa ovog koncerta ćete otići ispunjeni jednim novim nadahnućem, novom energijom i novim ohrabrenjem, jer ova muzika dolazi iz srca i hrani dušu“, kažu organizatori.

Ulaz je slobodan.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Počinju Filmski susreti uz dve svetske i nekoliko niških premijera

U zvaničnom programu 57. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog...

Nišville jazz festival 28. put u Nišu

Nastupom Nišville ROJAZE projekt benda u glavnom programu na...

Umetnost balkanskog basa: Nenad Vasilić trio nastupa u Nišu

Nakon tri i po godine pauze kontrabasista i kompozitor...

Poziv na seminare za umetnice, preduzetnice i radnice u kulturi

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), zajedno sa partnerskim...