“Balava” u režiji Andreja Nosova u niškom teatru

Predstava “Balava” Dunje Matić, u režiji Andreja Nosova, koja prati četiri žene iz dve generacije u periodu sazrevanja i odlaska glavne junakinje od kuće, biće izvedena 20. aprila u Narodnom pozrištu u Nišu, u produkciji Hartefakt fonda i Beo arta.

Predstava “Balava”; Foto: Narodno pozorište Niš

U predstavi igraju: Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Jovana Belović i Isidora Simijonović.

“Balava je drama koja prati četiri ženska lika: Balavu, njenu sestru Malu i njihove Mamu i Tetku, u periodu Balavinog sazrevanja i odlaska od kuće. Kroz mučan odnos, njih četiri pokušavaju da se izbore jedna sa drugom, i same za sebe, uljuljkane u toksičnu svakodnevnicu porodice na koju su navikle, nesvesne da su se stvari otele kontroli i da će njihov balon konačno pući. Balava je komad koji preispituje iskonske porodične i međuljudske odnose i njihov uticaj i značaj na svakodnevni život, težinu društvenih normi koje konstruišu našu realnost, te kakve posledice porodica ima po čoveka…“, kaže Dunja Matić.

Komad “Balava”, prema navodima Hartefakta, postavlja brojna pitanja – da li je (ne)rođenje deteta početak i/ili kraj života žene, da li je odlazak od kuće nešto što se podrazumeva ili što se zaradi, da li je udaja spas ili prokletstvo, da li su majke tu da nas bodre ili da nas satiru, o čemu ćutimo iza zatvorenih vrata…

Ulaznice za predstavu „Balava“, mogu se kupiti po ceni od 700 dinara za parter, 500 za balkon, na blagajni pozorišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije