ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici organizuju druženje sa Deda Mrazom, vilenjacima i konjima za najmlađe ljubitelje prirode i životinja. Posetioci će se u prazničnoj atmosferi i u autentičnom ambijentu pripremati za nova iskustva koja će doneti 2023. godina.

Naredni vikendi 17. i 18. i 24. i 25. kao i 30. decembar od 18 do 21 časova termini su održavanja manifestacije. Ukoliko mališani žele da učestvuju u ceremoniji dolaska Deda Mraza potrebno je da u ZOO Kutku bude najkasnije do 18.20 časova.

„Program pod nazivom “Novogodišnji ZOO kutak” osmišljen je kako bi Deda Mraz, Sneško Belić i vilenjaci  pružili zabavu najmlađim sugrađanima. Deca će učiti kako da brinu o životinjama, jahaće konje i kreirati čestitke sa vilenjacima. Takođe, roditelji mogu da ponesu paketić koji su namenili svom detetu i naš Deda Mraz im ga može i uručiti“, kažu u ZOO kutku.

Paralelno sa ovim dešavanjima organizuje se i zanimljiva potera za vilenjacima.

Foto: Zoo planet

„Deda Mrazovi vilenjaci pobegli su sa severnog pola i došli u Niš da malo odmore od pakovanja paketića. Dok ih Deda Mraz traži, oni se zabavljaju po gradu, obilaze znamenitosti i na kraju dolaze u ZOO Kutak, upravo tu će se i Deda Mraz sresti sa njima i Sneškom Belićem“, kažu u Zoo kutku.

Zbog toga, do početka programa 17. decembra, u ime Deda Mraza pozivaju se svi oni koji slučajno sretnu vilenjake da ih uslikaju i da te slike objave na Facebook i Instagram stranicama Udruženja ZOO Planet.

Prikupljanje donacija za životinje

U okviru akcije „I mi spremamo zimnicu“ Udruženje ZOO Planet prikuplja donacije za životinje ZOO kutka kako bi uvek imale dovoljno hrane, lekova i druge opreme tokom cele godine.

„Na mesečnom nivou za seno, prostirku, hranu i lekove našim životinjama je potrebno oko 500.000 dinara. Zbog toga apelujemo na sve ljubitelje životinja da se odazovu akciji kako  naše životinje bile site, zdrave, bezbrižne i srećne“, poručuju iz Zoo kutka.

Za sve donatore, ZOO Planet je pripremio i poklone, majice sa aplikacijama ugroženih životinja kako bezbrižno spavaju koje je osmislila doktorka bioloških nauka i umetnica Dimitrija Savić Zdravković. Kupovinom jedne majice jedan donator može da obezbedi deset bala sena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Marija Stefanović: Ko to brani da se gazi trava u parku?

E ne razumem ovaj imperativ u našim gradskim parkovima:...

Tango ritam osvaja Niš: Zadovoljstvo hodanja u zagrljaju

Niška tango scena razvija se poslednjih 10 godina i...

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

Luksuz Konstantinove rezidencije iz 4. veka ponovo dostupan posetiocima

Vila sa peristilom, mozaici, ostaci dve ranohrišćanske crkve i...

Najnovije