ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici organizuju druženje sa Deda Mrazom, vilenjacima i konjima za najmlađe ljubitelje prirode i životinja. Posetioci će se u prazničnoj atmosferi i u autentičnom ambijentu pripremati za nova iskustva koja će doneti 2023. godina.

Naredni vikendi 17. i 18. i 24. i 25. kao i 30. decembar od 18 do 21 časova termini su održavanja manifestacije. Ukoliko mališani žele da učestvuju u ceremoniji dolaska Deda Mraza potrebno je da u ZOO Kutku bude najkasnije do 18.20 časova.

„Program pod nazivom “Novogodišnji ZOO kutak” osmišljen je kako bi Deda Mraz, Sneško Belić i vilenjaci  pružili zabavu najmlađim sugrađanima. Deca će učiti kako da brinu o životinjama, jahaće konje i kreirati čestitke sa vilenjacima. Takođe, roditelji mogu da ponesu paketić koji su namenili svom detetu i naš Deda Mraz im ga može i uručiti“, kažu u ZOO kutku.

Paralelno sa ovim dešavanjima organizuje se i zanimljiva potera za vilenjacima.

Foto: Zoo planet

„Deda Mrazovi vilenjaci pobegli su sa severnog pola i došli u Niš da malo odmore od pakovanja paketića. Dok ih Deda Mraz traži, oni se zabavljaju po gradu, obilaze znamenitosti i na kraju dolaze u ZOO Kutak, upravo tu će se i Deda Mraz sresti sa njima i Sneškom Belićem“, kažu u Zoo kutku.

Zbog toga, do početka programa 17. decembra, u ime Deda Mraza pozivaju se svi oni koji slučajno sretnu vilenjake da ih uslikaju i da te slike objave na Facebook i Instagram stranicama Udruženja ZOO Planet.

Prikupljanje donacija za životinje

U okviru akcije „I mi spremamo zimnicu“ Udruženje ZOO Planet prikuplja donacije za životinje ZOO kutka kako bi uvek imale dovoljno hrane, lekova i druge opreme tokom cele godine.

„Na mesečnom nivou za seno, prostirku, hranu i lekove našim životinjama je potrebno oko 500.000 dinara. Zbog toga apelujemo na sve ljubitelje životinja da se odazovu akciji kako  naše životinje bile site, zdrave, bezbrižne i srećne“, poručuju iz Zoo kutka.

Za sve donatore, ZOO Planet je pripremio i poklone, majice sa aplikacijama ugroženih životinja kako bezbrižno spavaju koje je osmislila doktorka bioloških nauka i umetnica Dimitrija Savić Zdravković. Kupovinom jedne majice jedan donator može da obezbedi deset bala sena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije