Zbog izbora direktora škole zaposleni Gimnazije „Stevan Sremac“ traže prijem kod ministra

Školski odbor Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” nije uvažio odluku većine zaposlenih da Milan Stojanović ostane na funkciji direktora ove obrazovne ustanove.

Kako navode zaspoleni, Školski odbor je predložio da na mesto direktora bude profesorska srpskog jezika Jelena Milošević.

“Konkurs za izbor direktora, koji je između ostalog trebalo da odrazi i stav zaposlenih škole u vezi sa time ko treba da bude na njihovom čelu u narednom periodu, pretvorio se u nešto sasvim drugo.“, navodi se u saopštenju predstavnika škole „Stevan Sremac“ u Nišu.

Kako tvrde, prilikom donošenja odluke nisu uzeti u obzir interesi učenika, njihovih roditelja i nastavnika, već politički interesi i da nije ispoštovana procedura glasanja o knadidatima, kao  i da nije vođen adekvatan zapisnik.

„Zbog svega toga dovedeni smo u situaciju da se obratimo za pomoć javnosti i uputimo otvoreno pismo ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gospodinu Mladenu Šarčeviću.”

U međuvremenu, šezdesetoro zaposlenih Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ potpisalo je dopis u kome traže prijem kod ministra prosvete kako bi mu ukazali na nepravilnosti prilikom izbora qdirektora ove škole.

“Međutim, ni ministar ni bilo ko iz njegovog okruženja nije se oglasio u vezi sa ovim dopisom. Umesto toga, doneto je rešenje kojim se za direktora imenuje onaj kandidat koji nema podršku svojih kolega.”, piše u saopštenju zaposlenih Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”.

Podsetimo, od 80 prisutnih na izboru kandidata za direktora škole, Milan Stojanović dobio je podršku 62 zaposlena. Od 8 prisutnih članova, njih 5 je glasalo za njegovu protivkandidatkinju

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije