Zaposlenima u niškoj Juri obezbeđeni uslovi za rad

„Zaposlenima u preduzeću „YURA Corporation doo“ – proizvodnom pogonu u Nišu, nakon izvršenog inspekcijskog nadzora i naloženih mera inspektora rada, obezbeđena su zaštitna sredstva – maske, rukavice, kao i neophodna dezinfekciona sredstva, odnosno obezbeđen im je nesmetan rad u skladu sa Uredbom o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovođenja preventivnih mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu“, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Pored toga, u skladu sa pomenutom Uredbom u ovom proizvodnom pogonu površine 11.237m2 trenutno radi 70 zaposlenih i prilikom obavljanja posla naloženo im je da drže odstojanje od dva metra, odnosno da na jednoj tabli dužine oko 4 – 4.5m radi jedan zaposleni, što radnici i poštuju.

Inspektori rada nastaviće u narednom periodu da vrše vanredne i redovne inspekcijske nadzore na teritoriji cele Srbije radi kontrole primene poštovanja člana 4. Uredbe o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovođenja preventivnih mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a sve u cilju zaštite prava zaposlenih, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

„Svi poslodavci, koji ne budu postupali prema instrukcijama i naloženim merama snosiće odgovarajuće posledice, u skladu sa zakonom“, zaključio je Đorđević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije