Za vakcinu se prijavilo 100 hiljada ljudi na portalu eUprava

Više od 100.000 građana Srbije prijavilo se za vakcinaciju na portalu eUprava za poslednjih 36 sati. Od tog broja 30 odsto njih nije biralo tip vakcine kojom bi se vakcinisalo, a 8.000 je starije od 75 godina.

Ova usluga je veoma jednostavna i nije potrebno da građani budu registrovani da bi je koristili, a da bi im obrazac bio validan potrebno je da ostave svoj JMBG, ime i prezime, imejl adresu i kontakt telefon.

Pored toga, građani popunjavaju i detalje o tome da li žele da se vakcinišu bilo kojom vakcinom koju je odborila Agencija za lekove i medicinska sredstva ili žele neku specifičnu vakcinu, kao i o tome da li imaju neka hronična oboljenja.

Popunjavanjem ove jednostavne forme, građani dobijaju i imejl i SMS potvrdu da su iskazali interesovanje.

Nadležni poručuju da se država odlučila na taj potez zbog bolje organizacije masovne vakcinacije koja predstoji u našoj zemlji.

Prvi veliki punkt za masovnu vakcinaciju biće postavljen na Beogradskom sajmu.

Popunjavanje formulara je prvi korak da bi se videla zainteresovanost građana, a u sledećem koraku će u skladu sa prioritetima koje je definisao Institut „Batut“ biti pozivani građani na vakcinaciju.

Prijavljivanje nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje mogu i da ga povuku ili promene.

Od četvrtka 14. januara biće pušten u rad i kontakt centar za one građane koji ne mogu da se snađu popunjavanjem elektronske forme i na taj način iskažu interesovanje za vakcinaciju.

Uputstvo za elektronsku prijavu

Najpre na pretraživaču ukucati sajt e-uprave www.euprava.gov.rs, a a zatim u odeljku usluge otvoriti karticu ZDRAVLJE, a onda i COVID19.

Nakon toga otvoriće Vam se nova stranica, na kojoj treba izabrati odeljak ISКAZIVANJE INTERESOVANJA ZA VAКCINISANJE PROTIV КOVIDA 19.

Na ovaj način otvara se strana na kojoj se pored osnovnih informacija nalazi zeleno dugme sa nazivom POКRENI USLUGU, posle koje treba pritisnuti dugme PODNESI ZAHTEV.

Na novootvorenoj stranici popuniti ispravno sve tražene podatke i na kraju kliknuti na dnu strane dugme PODNESI ZAHTEV ili ODUSTANI ukoliko se predomislite.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza

Coca-Cola sistem i UNDP inicijativom „Vlasina – čista ljubav“...

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

Najnovije