Za samozapošljavanje Nišlija po četvrtina miliona dinara

Veliko interesovanje za samozapošljavanje

Grad Niš je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje raspisao javni poziv za samozapošljavanje na koji se javio gotovo neočekivan broj sugrađana, ali su samo njih 72 potpisalo ugovore o stimulaciji za pokretanje sopstvenog biznisa u iznosu od 250.000 dinara.

Grad Niš koji je izdvojio 10 miliona  dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje u ovom programu učestvuje sa osam miliona dinara.

Osim za ovaj vid zapošljavanja, kroz sporazum Grada i Nacionalne službe za zapošljavanje opredeljeno je 40 miliona od strane Grada i oko 27 miliona od strane NSZ za raspisivanje javnih poziva za stručnu praksu, javne radove i novo zapošljavanje.

„Za  nas je to od velikog značaja jer u doba korone smo očekivali da će se smanjiti broj zahteva, ali je taj broj porastao. Stekli smo utisak da su ljudi  sa  nestrpljenjem očekivali odluke i svi su spremni da registruju svoje deletnosti“, kaže Vanja Stojković PR Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Niš.

Posebna pažnja je ovom akcijom usmerena ka licima koja spadaju u kategoriju teže zaposlivih. To su lica mlađa od 30 godina, starija od 50 godina, lica koja su evidentirana na evidenciji kao viškovi, samohrani roditelji i žene.

Žene bilo kojih godina se vode kao teže  zaposliva kategorija. Jedan od uslova da se sredstva dobiju je da su lica koja su konkurisala na evidenciji nezaposlenih lica Nacionalne službe za zapošljavanje.

Svaki korisnik dobija 250.000 dinara da bi započeo svoj biznis, a osobe sa invaliditetom dobijaju 270.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije