Za prvi durlanski parkić: Izložba studentskih rešenja za uređenje javnog prostora

Autor:B.J.

Zeleni zid Niš nastavlja sa svojom inicijativom „Za prvi durlanski parkić“ i u saradnji sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Nišu organizuje izložbu studentskih radova. Naziv projekta je“ Urbanistički Projekat preoblikovanja javnog otvorenog prostora bloka sa višeporodičnim stanovanjem u Knjaževačkoj ulici u Nišu“.

Izložba će biti otvorena u utorak, 19. aprila u 13 časova u holu Opštine Pantelej (ul. Gutenbergova 4a), kada  će svi zainteresovani građani i stanari parcele 4419/1 u Durlanu, moći da vide studentska rešenja za uređenje međublokovskih javnih zelenih površina u ovom delu Knjaževačke ulice.

„Studentski radovi će biti izloženi u holu Opštine Pantelej do maja meseca, a pored izložbe studenata arhitekture, biće organizovano i prolećno čišćenje međublokovskih površina u subotu, 16. aprila u 11h (okupljanje u dvorištu OŠ Miroslav Antić), kao i radionica za decu u Dedinoj garaži, na zelenoj površini kod mobilijara u Knjaževačkoj ulici, 15. maja od 12h do 14h“, kažu iz Zelenog zida.

Foto: Zeleni zid

Stanari  su pre tačno godinu dana, podneli peticiju i zvaničan zahtev donosiocima odluka u Gradu Nišu, da ova javna zelena  površina dobije zvaničan status javnog gradskog parka.

„Neformalna grupa Zeleni zid Niš je napravila korak dalje, za koji je dobila podršku Lokalne fondacije Niš, i tako inicirala i uspostavila saradnju sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom u Nišu, čiji su studenti osmislili ukupno 21 rešenje za uređenje međublokovskog prostora i zelenih površina u Knjaževačkoj ulici.  Uz mentorsku podršku profesorke Milene Dinić Branković, na ovim rešenjima je radilo ukupno 73 studenta“, kažu iz Zelenog zida.

Ideja  Zelenog zida je da  podstakne mlade stručnjake da razmišljaju o uređenju svoje lokalne zajednice, a posebno zelenih parkovskih površina, koje nedostaju našem gradu, kao i da razvije  međusektorsku saradnju i afirmiše studente i njihov rad.

Izložbu radova studenta, realizovali su neformalna grupa Zeleni zid Niš i Građevinsko – arhitektonski fakultet Univerziteta u Nišu, u saradnji sa Kancelarijom glavnog gradskog urbaniste grada Niša i Opštinom  Pantelej, a podržala ju je Lokalne fondacija Niš.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije