Za Lepše Detinjstvo: Donacija UNICEF-a za „Pčelicu“

Javnoj predškolskoj ustanovi Pčelica Niš uručena je video oprema za realizaciju projekta Rana intervencija zasnovana na rutinama koji je pokrenuo UNICEF.

Oprema je deo ovog projekta veoma značajnog za svu decu sa razvojnim teškoćama.

„Ova oprema će nam olakšati posao rane intervencije, jer će tim Ustanove sastavljen od vaspitača, medicinskih sestara vaspitača i stručnih saradnika, kao i tim Doma zdravlja Niš, našeg partnera u projektu, moći lakše da primenjuje savremene metode rada sa decom i roditeljima“, izjavila je direktorica Svetlana Mitić prilikom dodele opreme.

Projekat je pokrenut da bi se povećala delotvornost nacionalnog sistema ranih intervencija.

Rane intervencije su integrisan, međuresorni, interdisciplinarni državni sistem stručnih usluga namenjenih maloj deci s akašnjenjem u razvoju, invaliditetom, atipičnim ponašanjem, socijalnim i emocionalnim teškoćama ili maloj deci koja imaju velike šanse da ispolje kašnjenje pre polaska u školu.

„Istraživanja su pokazala da su efekti rane intervencije bolji ukoliko se podrška pruži što ranije, u podržavajućim i prirodnim uslovima, u kući ili vrtiću, uz maksimalnu uključenost porodice i vršnjaka“, istakli su predstavnici UNICEf-a.

Tim Javne predškolske ustanove Pčelica stručno obučen za ovu oblast, pohvaljen je kao tim koji je najviše uradio na polju ranih intervencija u neposrednoj komunikaciji sa decom i porodicom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije