Vredna donacija srpskog fudbalskog reprezentativca KC Niš

Pošto je prethodnih dana i tokom  epidemije kovida-19 pokazao vrhunske odlike sportiste i svoju humanost i vrednim donacijama pomogao zdravstvene ustanove u Beogradu i Kragujevcu, Nenad Tomović (31), fudbalski reprezentativac Srbije značajno je pomogao i niški Klinički centar.

Sa svojom porodicom, suprugomi troje dece Tomović je na pravi i izuzetan način pokazao koliko voli Srbiji i, svakako, da brine o srpskom narodu sa kojim, kako je rekao, deli uvek i dobro i zlo.

Donacija vredna 12.000 evra

Iako je u centri pandemije, u Italiji, gde je imao mnogo prilika da se upozna sa opasnotima i posledicama koronavirusa, posle kupovine aspiratora za Klinički centar Kragujevac i Klinički centar Srbije u Beogradu, Nenad Tomović darovao je opremu niškom centru vrednu 12.000 evra.

Posle razgovora sa generalnim direktorom KC Niš prof.dr Zoranom Radovanovićem i Gradskim štabom Niša, na čijem je čelu gradonačelnik Darko Bulatović, Tomović je poslao iz Italije donaciju, koja će narednih dana stići u Niš.

Reč je o 50 oksimetara, koji su po mišljenju rukovodstva Kliničkog centra i Gradskog štaba za vanredne situacije u Nišu najpotrebniji u ovom trenutku, ali i 28 najsavremenijih toplomera.

Nenad Tomović rođen je 30. avgusta 1987. u Kragujevcu, u kojem je i počeo svoju karijeru, igrao je za beogradski Rad iz kojeg je prešao u Crvenu zvezdu gde je debitovao za prvi tim kod trenera Valtera Zenge na meču sa Zetom u Podgorici. Kratko je posle toga bio na pozajmicu u Radu, a u Zvezdu se vraća kada “crveno-bele” preuzima Aleksandar Janković.

Prvog juna 2009. postao je član italijanske Đenove iz koje prelazi u Leće, a potom u Fiorentinu, pa u Kjevo, da bi avgusta prošle godine postao član Spala.

Nenad Tomović je prošao sve reprezentativne selekcije Srbije, a imao je nastupe za seniorsku selekciju “orlova” na 22 utakmice. Debitovao je 14. decembra 2008. protiv Poljske u Beleku (u Turskoj), dok je poslednji put dres “orlova” obukao 2015. protiv Češke u Ostravi.

Za reprezentaciju Srbije igrao je i na Olimpijadi u Pekingu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije