Volonteri ZOO planeta uz grupu „By heart“ obeležavaju deceniju rada

Udruženje „ZOO planet“ ove godine obeležava deceniju postojanja i tim povodom će u subotu u prihvatilištu za pse u Kamenici biti organizovana muzičko edukativna manifestacija.

konji
Foto: ZOO planet

ZOO planet ima cilj da zaštiti prirodu

Volonterska grupa „ZOO planet“ već 10 godina brine o zastiti divljih, zastićenih, ugroženih domaćih i egzotičnih životinjskih vrsta, bavi se podizanjem svesti kod dece i mladih kroz razne edukacije, tribine i radionice. Cilj im je kako kažu očuvanje prirodnih staništa, prirode i životinja kao i razvijanje svesti o dobrobiti životinja i poboljšanje odnosa ljudi prema životinjama.

„ZOO planet“ se zalaže za rešavanje problema životinja u lokalnoj zajednici, za zbrinjavanje povređenih divljih životinja i siročadi, njihovo lečenje i vraćanje u prirodu.

„Kroz otvaranje ZOO Kutka i prihvatilišta za privremeni ili trajni smestaj životinja, važno nam je da deca, mladi i svi građani uče o životinjama i budu u neposrednom kontaktu sa njima. Pored toga Udruženje pruža negu i lečenje zivotinjama kojima je to potrebno i nakon oporavka ih vraca u prirodu“, kaže Dušan Stojanović.

kutak
ZOO kutak u Kamenici; Foto: ZOO planet

Kroz aktivnosti i radionice u ZOO Kutku pomaže se građanima da prebrode strah od životinja i da kroz praksu i druženje nauče kako da se odnose prema njima.

„Kao posebnu aktivnost izdvajamo druzenje sa konjima i rekreativnu skolicu jahanja poni konja i konja u cilju podsticaja dece i mladih na zdrave stilove života. Udruženje ima za cilj objavljivanje brošura o dobrobiti životinja, psihologiji i obuci pasa, o odgoju, ishrani i nezi ptica i drugih divljih životinja“, kaže Stojanović.

Manifestacija desetogodišnjice postojanja „ZOO planet“ na kojoj će svirati grupa „By heart“ biće održana u subotu, 6. jula od 19 časova u Zoo Kutku u prihvatilištu za životinje u Kamenici, Čegarski put bb.

Organizatori najavljuju i prokazivanje dokumentarnog filma o dosadašnjem radu, a biće podeljene i zahvalnice prijateljima životinja.

covek i ptica
Dušan Stojanović u spasavanju životinja; Foto: Saša Đorđević

ZOO kutak je otvoren svake subote i nedelje od 11 do 19 časova i volonteri pozivaju sve ljubitelje životinja da dodju i uživaju u prirodi i druženju sa plemenitim životinjama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Seksistički stavovi najviše se prenose kroz medije i obrazovni proces

Da je seksizam pojam koji označava diskriminaciju zasnovanu na...

Otvoren prvi MediGroup dom zdravlja na jugu Srbije

U centru Niša svečano je otvoren prvi MediGroup dom...

Najnovije