Vojno-policijska parada“Odbrana slobode“ u petak u Nišu

Sve je spremno za vojno-policijsku paradu 

Povodom Dana pobede, u Nišu će u petak, 10. maja, biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova „Odbrana slobode“.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da će prikaz, koji se održava na osnovu odluke predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, početi u 11 časova u Bulevaru Nikole Tesle u Nišu.

Program prikaza obuhvata svečani defile pešadijskog ešelona, defile motorizovanog ešelona, nalet vazduhoplovnog ešelona i padobranski desant.

Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Kako je najavljeno, na ulicama će biti i borbena vozila Hamer, artiljerijski sistemi Oganj, artiljerijsko orudje Nora, a na nebu i borbeni avioni Mig 29 koji su stigli iz Rusije.

Poseban režim saobraćaja

Svakog dana do 10. maja od 9 do 19 časova, na snazi je poseban režim saobraćaja na Bulevaru Nikole Tesle, Bulevaru Heroja sa Košara, Bulevaru 12. februar i u Ulici Aleksandra Medvedeva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije