Video nadzor kod Ureda snima protok saobraćaja: Naplata kazni prekršaja od Nove godine

Tokom nedelje stručna komisija Ministarstva unutrašnjih poslova proveravaće video nadzor na raskrsnici ulica Generala Milojka Lešjanina i Kneginje Ljubice u Nišu, posle čega bi vrlo brzo trebalo da počne da se snima protok saobraćaja.

Testira se saobraćajni video nadzor kod Ureda

„10. decembra u Niš dolazi stručna komisija MUP-a koja će proveriti rad video nadzora na raskrsnici kod Ureda. Kada se završi ta procedura i dobijemo pozitivan izveštaj da sve funkcioniše po strogim pravilima obaviće se tehnički prijem MUP-a čime će se steći uslovi za snimanje protoka saobraćaja i naplata kazni saobraćajnih prekršaja“, izjavio je šef odseka Uprave za saobraćaj Igor Trajković.

Kad sistem kontrole bude gotov 30 odsto novca od naplate kazni saobraćajnih prekršaja ulagaće se u još bolju bezbednost saobraćaja u Nišu, ističu u Upravi za saobraćaj.

“Video nadzor na raskrsnici kod Crvenog pevca koji je postavljen 2015. godine rezultirao je boljom bezbednošću u saobraćaju, jer od tada do danas nije bilo težih saobraćajnih nezgoda”, kaže šef odseka za saobraćaj Igor Trajković.

Stubovi za video nadzor su postavljeni krajem septmebra i sada sistem funkcioniše ali još zvanično nije počelo snimanje protok saobraćaja.

Iako prema Strategiji bezbednosti saobraćaja u Nišu se predviđa postavljanje video nadzora kontrole saobraćaja i na raskrsnici ulica 7. juli i Stefana Provovenčanog još nije pokrenuta procedura za postvljanje kamera na ovoj raskrsnici.

„Ne može se očekivati da će proces biti završen sledeće godine, ali video nadzor na raskrsnici ulica 7.juli i Stefana Provovenčanog je planiran Stretegijom bezbednosti saobraćaja“, dodao je Trajković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije