Usluga “Predah od roditeljstva” uskoro u Nišu

Centar za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju “Mara” uskoro uvodi dugo očekivanu uslugu “Predah  od roditeljstva”.

Ova usluga, koja obuhvata i boravak štićenika 24 časa u “Mari”, biće omogućena čim ovih dana resorna vladina komisija odobri ovu uslugu, najavila je gradska većnica, Tijana Đorođević Ilić.

“Predah od roditeljstva podrazumeva vikend ili višednevni smeštaj za korisnike “Mare” od 5 do 26 godina. Stručno osoblje je spremno za ovu uslugu, ali za ove namene angažovaće se još sedam novih stručnih radnika”, kaže gradska većnica.

“Pored psihosocijalne podrške roditeljima ova usluga će mnogo značiti starateljima dece ometene u razvoju, jer će moći da “predahnu” tj. posvete se svojim privatnim neodložnim obavezama”, dodala je većnica.

Grad Niš odobrio je sredstva za ove namene, tako da će roditelji moći da ostave svoju decu tokom godine najviše 20 dana zaredom, a ukupno 45 dana godišnje.

Inače, budžet Ustanove “Mara” za ovu godinu je 66 miliona dinara.

Usluga “Predah od roditeljstva” je u Nišu moguća zahvaljujući izgradnji novog objekta od 300 m2 na prostoru ove Ustanove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije