Uklonjen jedini skejt park u Nišu: Ne može da se popravi, a para za nov nema

Zbog dotrajalosti i opasnosti p obezbednost dece, a po nalogu Gradske opštine Medijana, radnici Javno-komunalnog preduzeća “Mediana” uklonili su skejt park na Vizantijskom bulevaru, pored mosta na Gabrovačkoj reci.

Načelnik opštinske uprave Saša Markišić kaže da je skejt park uklonjen jer je bio nebezbedan za decu, a nije mogao da bude popravljen u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta koji je donet avgusta prošle godine.

Markišić kaže da je doneta odluka o uklanjanju, jer ako bi se skejt park popravljao to bi moralo da bude od originalnih delova.

„Činimo to pre svega zarad bezbednosti naših najmlađih sugrađana. Građani su nam se već javljali sa primedbama da je skejt park nebezbedan pa smo odlučili da ga uklonimo. Utvrđeno je da je mobilijar dosta oštećen i da ne postoji mogućnost njegove popravke“, kažeSašaMarkišić.

On dodaje da će prostor na kome se nalazio skejt park ostati građanima i opštini, a građani će reći šta žele da se nađe na ovomprostoru, u skladu sa mogućnostima i zahtevima građana.

Opština Medijana će narednih nedelja parama iz sopstvenog budžeta popraviti kompletan parkovski mobilijar na području te opštine, a prioritet će bit “brod” u parku Čair koji je dotrajao i oštećen.

Naložili smo da se ukloni sve što je oštećeno iz „kravice“ u Parku Sveti Sava, a da umesto toga postavimo ljuljaške i klackalice poznatih proizvođača. Razmišljamo o uklanjanju „Niveinog“ mobilijara u Ulici Doktora Milutina Ivkovića, jer ne možemo da pronađemo proizvođača i zamenimo oštećene delove orginalnim„, naglašava Markišić.

Opština Medijana će, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta na svim klackalicama, ljuljaškama i drugim spravama u parkovima postaviti tablice sa imenom proizvođača opreme, atestom i uzrastom dece koja mogu da ih koriste.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije