Učenice Umetničke škole iz Niša pobedile na konkursu „Evropski dnevnik“

Svojim radom „Zagađenje u kategoriji multimedijalne forme učenice Umetničke škole iz Niša zauzele su prvo mesto na konkursu „Evropski dnevnik 2018/2019″, u okviru projekta „Doživi EU“.

Pobednički tim činile su učenice Sara Mladenović, Maja Mladenović, Milica Bojanić i Anja Ilić, uz mentorstvo profesora Borisa Kandolfa.


Umetnička škola Niš i njeni mladi umetnici korak bliže Evropi

Na devetom izdanju ovog nagradnog konkursa učestvovalo je 1.000 srednjoškolaca, a od 373 rada odabrano je dvanaest u četiri kategorije: literarni, likovni radovi, foto i multimedijalne forme.

Pobednice konkursa "Evropski dnevnik"
Pobednice konkursa „Evropski dnevnik“

„U ovom videu, osim što smo prikazale posledice zagađenja i opasnost koju izazivaju, htele smo, takođe, da pokažemo koliko su obrazovanje i zainteresovanost o ekologiji bitni još od malih nogu. Materijali koje smo koristile za pravljenje objekata (kuća, stolovi, stolice, pozadina, vozila) jesu reciklirani predmeti (kartoni, papiri, kutije), osim figura ljudi koje su napravljene od plastelina.”, rekle su o svom radu prvonagrađene autorke Umetničke škole iz Niša.

Teme ovogodišnjeg konkursa bile su: „EU i ja“, „EU i Srbija“, „Čuvajmo našu životnu sredinu“, „Zdravi stilovi života“, „Aktivno građanstvo“ i „Prevencija nasilja“.

Navedene teme su imale cilj da srednjoškolcima približe Evropsku uniju i detaljnije ih upoznaju sa funkcionisanjem njenih institucija, procesom pridruživanja Srbije, mogućnostima koje pruža EU mladima i drugim aktuelnim temama koje se tiču zaštite čovekove okoline, društva u kojem žive, prava mladih i drugo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Najnovije