U spontanoj akciji građani očistili deo priobalja Nišave

Nišlije odlučno u akciji čišćenja priobalja

Četrdesetak Nišlija sakupilo je 100 kesa smeća i napunilo 5 kontejnera  u akciji čišćenja šetališta pored Nišave i rečne obale kroz Duvanište. Ova dobrovoljna akcija savesnih Nišlija započeta je, kako kažu organizatori, spontano na društvenim mrežama.

Građani u akciji čišćenja; Foto: I.D.

Zato što su obale Nišave oaza grada i remek-delo prirode, grupa građana je odlučila da svojim primerom ukaže svojim sugrađanima na važnost  očuvanja životne sredine.

“Sakupljeno je dosta smeća, oko 100 kesa je iskorišćeno, 5 kontejnera prepunjeno. I pored toga, nije se mnogo odmaklo od Durlanskog mosta, gde je akcija započeta. Imajući to u vidu, nastaviće se sa sličnim akcijama”, poručuju inicijatori ove akcije.

Na redu čišćenje Nišave prema Durlanu

Slična akcija biće organizovana narednih dana, takođe pored Nišave, ali od mosta na Bulevaru Medijana. Organizatori akcije dogovoriće sa JKP Medijana da tu budu postavljeni dodatni kontejneri I apeluju na sve Nišlije da povedu računa o svom gradu.

“Još jednom apelujemo na Nišlije da ne zagađuju okolinu, da đubre bacaju u kantama i kontejnerima koji su za to predviđeni. Prosto je nemoguće da radnici JKP Medijana očiste sve što mi zaprljamo. Učinimo ovaj grad malo prijatnijim za život. Recimo NE zagađenju životne sredine”, zaključuju građani koji su učestvovali u akciji.

smeće
Kese sa sakupljenim smećem; foto: I.D.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije