U Nišu raste broj zaraženih: Zatvaraju se buvlja i auto pijaca, pojačavaju se kontrole

Zbog loše epidemiološke situacije u Nišu, naredna dva vikenda neće raditi buvlja i autopijaca, a kontrolisaće se poštovanje mera na zelenim i kvantaškim pijacama. Komunalna milicija i Direkcija za javni prevoz pojačaće nadzor na javnim prostorima i u prevozu.

Epidemiološka situacija u Nišu ocenjuje se kao vanredna sa pretnjom da pređe u katastrofalnu jer se od početka borbe sa koronavirusom beleži najoštriji rast broja zaraženih. Ovo je zaključeno na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradski štab naložio je nadležnim službama rigoroznu kontrolu i nadzor u poštovanju propisanih epidemioloških mera. To se odnosi na pojačan rad Кomunalne milicije i komunalnih inspektora uz asistenciju pripadnika Policijske uprave.

Naloženo je JКP „Gorica“ da preduzme sve mere epidemiološke zaštite tokom predstojećih Zadušnica zbog zabrane okupljanja više od 5 osoba na otvorenom, držanja fizičke distance ili obaveznog nošenja maske.

Nalaže se JКP „Tržnica“ da preduzme sve mere poštovanja epidemioloških mera na zelenim pijacama i kvantaškoj pijaci, a Direkciji za javni prevoz preduzimanje rigoroznih mera kontrole i nadzora u poštovanju mera u javnom gradskom saobraćaju.

Gradski štab za vanredne sitaucije Grada Niša doneo je odluku da u naredna dva vikenda buvlja i auto pijaca budu zatvorene.

Gradski štab apelovao je na građane da se odmah, sa prvim simtomima koji ukazuju na zaražavanje koronavirusom, jave lekarima u kovid ambulantama.

Pozivaju se građani, koji to žele, da se prijave za vakcinaciju uz procenu svog zdravlja i sagledavanje kontakata u poslednjih pet dana pre odlaska na vakcinalni punkt.

U Nišu je, kako je saopšteno, vakcinisano 80.000 građana i Niš prednjači po broju vakcinisanog stanovništva u Srbiji. Dom zdravlja raspolaže svim vrstama vakcine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza

Coca-Cola sistem i UNDP inicijativom „Vlasina – čista ljubav“...

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

Najnovije