U Gerontološkom centru Niš i dalje nesigurno: Produžen pritvor za bivšeg direktora

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša razmotrio je aktuelnu epidemiološku situaciju u Nišu i ocenio da je stanje iz dana u dan boljeda ali i da su dalje obavezne sve preporučene mere zaštite i prevencije.

„Analizirani podaci o broju izvršenih testova to potvrđuju, a posebno je ohrabrujuće da se uz sve novootkrivene građane sa pozitivnim rezultatima, čiji je broj u kovid ambulanti Doma zdravlja već danima jednocifren, kontrolišu i testiraju i svi njihovi kontakti, čime se otklanja mogućnost daljeg širenja zaraze u populaciji.“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, prostorije Doma zdravlja u Nišu se predstojećeg vikenda, 16. i 17. maja dezinfikuju, a svi pacijenti zdratsvene usluge mogu da dobiju u Zavodu za plućne bolesti koje od ponedjeka 11. maja radi kao i pre epidemije i svi lekari iz privremenih kovid bolnica su se vratili na svoja radna mesta.

Štab za vanredne situacije Grada Niša
Štab za vanredne situacije Grada Niša

Kao stabilnija je ocenjena i situacija u ustanovama socijalne zaštite na ovom području, uz napomenu da stanje u Gerontološkom centru Niš i dalje nesigurno i mora i dalje biti pod stalnim nadzorom.

Produžen pritvor za direktora Gerontološkog centra u Nišu

Bivšem direktoru Gerontološkog centra u Nišu, Milanu Stevnoaviću produžen je pritvor do 30 dana, kažu u Višem sudu u Nišu.

Stevanović se sumnjiči za teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, jer nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti kovid 19, usled čega je u Gerontološkom centru zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije