U dobrovoljnoj akciji građani očistili obalu Nišave do Vrežinskog bazena

Građani se organizovali preko Fejsbuka

Eko gerilci su proteklog vikenda napunili 60 kesa smećem i očistili celu obalu Nišave od mosta u Durlanu do Donje Vrežine. U ovoj akciji učestvovalo je stotinak Nišlija, a podršku u opremi dalo je JKP Mediana.

U nastavku akcije čišćenja priobalja Nišave u velikom broju učestvovali su građani koji su se organizovali putem društvenih mreža. Među njima je bilo i studenata iz organizacije AEGEE, kao i mladih sportista Tekvondo kluba “Ramin-Niš”.

JKP Mediana dostavilo je 10 hvataljki, 10 pari rukavica i 60 kesa i kamionom su radnici  odvezli svo sakupljeno smeće.

“Moram da napomenem da je pored tih 60 kesa, napunjeno još kesa koje su donosili građani, a kamion je napunjen. Krenulo se kod mosta na Bulevaru Medijana, i očišćena je celokupna obala od Durlanskog mosta do vodovoda prema Donjoj Vrežini”, kaže Ivan Dimitrijević organizator akcije.

Stop prljanju

Učesnici akcije pozivaju nadležne da na ovoj lokaciji, posebno pored letnjikovaca kod kojih se građani obično sakupljaju, postave veće kante za smeće.

Oni su jednoglasni u oceni da se i neodgovorni moraju kažnjavati od strane komunalne policije za ruženje izgleda grada, uništavanje društvene imovine i zagađivanje životne sredine.

Građani nakon akcije čišćenja obale Nišave; Foto: I.D.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije