Trend rasta niškog aerodroma zahteva nove radnike i investicije

Pozitivni trendovi rasta broja avio linija, putnika i robe prevezene u kargo saobraćaju potvrđuju da je odluka o saradnji sa Vladom Srbije i resornim ministarstvom i državnim institucijama bila opravdana i ispravna, naglasili su gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, direktor JP Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković i aerodroma Konstantin Veliki Dušan Knežević, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Nišu.

Konferencija za novinare; Foto: Grad Niš
Konferencija za novinare; Foto: Grad Niš

Novi letovi – dokaz razvoja niškog aerodroma

Kritike da želimo da zatvorimo niški Aerodrom i da oteramo lou kost kompanije jednostavno su se pokazale kao politikanske i potpuno netačne. Dolazak nacionalnog avio prevoznika koji je otvorio 12 novih linija, ne samo da nije i neće oterati druge avio kompanije iz Niša, već je izazvao potpuno suprotan efekat. Putnika je sve više, a i linija, što dokazuje i Rajan Er koji će 8. novembra početi da leti iz Niša i za Maltu”, rekao je Bulatović.

Direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković kaže da se poslednjih meseci jasno pokazuje da su postojeći kapaciteti aerodroma u svakom smislu prevaziđeni i da se brzo mora povećati broj zaposlenih, kao tehnički kapacitet za prihvat aviona na čemu se već intenzivno radi.

„U ovom trenutku na aerodromu nemamo prilazna svetla za sletanje aviona u uslovima smanjene vidljivosti. Trenutno smo u procesu nabavke građevinske dozvole i do kraja godine imaćemo raspisanu javnu nabavku za izbor izvođača koji će ugrađivati ta svetla“, rekao je Zdravković.

Pored toga, on je najavio i rekonstrukciju i značajno proširenje pristanišne zgrade, kako bi se putnicima omogućili mnogo bolji uslovi boravka na aerodromu.

„Samo u julu više od 35.000 putnika prošlo kroz niški aerodrom i da će, sudeći po sadašnjim pokazateljima, u avgustu taj broj biti oko 50.000“, rekao je direktor aerodroma „Konstantina Veliki“ Dušan Knežević

On je dodao da, pored 12 avio linija Er Srbije i nove linije Rajan Era do Malte, i Viz Er pojačava dinamiku letova sa 2 na 4 ka Malmeu od aprila naredne godine.

”Pored dolaska novih aviokompanija nove letove uvode i aviokompanije sa kojima imamo dugogodišnju saradnju što dokazuje da razvoj avio saobraćaja u ovoj vazdušnoj luci ima pozitivni trend rasta, i da će projekcija od oko 420 000 putnika na godišnjem nivou u 2018. godini biti i ostvarena”, rekao je direktor Knežević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Seksistički stavovi najviše se prenose kroz medije i obrazovni proces

Da je seksizam pojam koji označava diskriminaciju zasnovanu na...

Otvoren prvi MediGroup dom zdravlja na jugu Srbije

U centru Niša svečano je otvoren prvi MediGroup dom...

Najnovije