Teodora je uspešno operisana i sakupljen je ceo iznos za njeno lečenje

“Želim da vas obavestim da smo posle par meseci borbe uspeli da sakupimo sav iznos za malu Teodoru. Teodora je uspešno operisana i čeka je dug oporavak. Hvala dragom BOGU što mi je pokazao put.”, naveo je na svom FB profilu, Marko Nikolić, momak iz Vranja koji je pre nekoliko meseci trčao hiljadu kilometara da bi spasio jedan život.

Od Niša do Atine

21 dan Marko je trčao za malu Teodoru i, kako je ranije istakao, nikada mu nije padalo na pamet da odustane.

Hiljadu kilometara za malu Teodoru; Foto: Marko Nikolić, printscreen FB
Hiljadu kilometara za malu Teodoru; Foto: Marko Nikolić, printscreen FB

“Odmarali smo gde smo stigli, spavali smo gde smo stigli, 21 dan borbe. Ceo dan na putu, svaki dan, sunce prži a mi kidamo dalje. Smršao sam mnogo, bio preumoran, celo telo me bolelo. Otok na nogama, upala mišića, plakao sam noću koliko su me noge bolele. Posle trčanja i hodanja trebalo mi je preko 15 dana da se oporavim. Sve me stiglo, izgoreo sam na suncu, imao žuljeve i otoke na nogama, ali nisam odustao, rekao sam sebi da ne postoji ništa što bi me sprečilo da izdržim do kraja… I izdržali smo, moj tim i ja.”, govorio je Marko posle ove hrabre avanture.

FB profil Marka Nikolića; Foto: Printscreen
FB profil Marka Nikolića; Foto: Printscreen

“U životu sve prolazi i kao što je Marcus Aurelius rekao – Šta uradimo u životu odjekuje u večnosti. Ponosan sam na sve dobre ljude koji su bili uz nas do kraja. Život dođe i brzo prođe, 1000 kilometara za Teodoru.”, zaključuje fitnes ekspert i motivacioni govornik, Marko Nikolić.

Jednogodišnja Teodora Cvetanović iz Aleksinca boluje od Hemofagocitne limfohistiocitoze (HLH) i hitno joj je bila potrebna pomoć za lećenje u inostranstvu. Transplatacija koštane srži je obavljena u Bolonji 28. decembra 2018. godine. 

Na oko stotinu kilometara od glavnog grada Grčke, neophodna suma za bolesnu devojčicu je premašena za 10.000 evra jer je prikupljeno oko 60.000 evra, ali je Marko nastavio da trči za mladog sportskog novinara iz Niša Aleksandra Nikolića kome je potreban novac za lečenje leukemije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije