Sve spremno za obeležavanje Svetog Pantelejmona u Nišu: Izmena režima saobraćaja

Uređenje Ulice Kosovke devojke se završava kako bi sve bilo sprmeno za tradicionalnu proslavu Svetog Pantelejmona u Nišu.

„Desni trotoar je već popločan, a danas će biti asfaltiran i kolovoz. Za sutrašnji veliki praznik Svetog Pantelejmona sve će biti spremno i novo. Trotoar na drugoj strani ulice završićemo odmah posle praznika.“, naglasio je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Ulica Kosovke devojke
Ulica Kosovke devojke

Izmena režima saobraćaja u Ulici Kosovke devojke

Na dan velikog praznika, Svetog Pantelejmona, 9. avgusta i tradicionalnog Pantelejskog vašara koji se održava u okruženju Pantelejske crkve, u Ulici Kosovke devojke, u vremenskom intervalu od 17:00 do 23:00 časa, biće obustavljen saobraćaj za sva vozila sem javnog gradskog prevoza.

Obustava saobraćaja biće vidno označena odgovarajućom signalizacijom uz prisustvo i kontrolu saobraćajne policije.

Ulica Kosovke devojke
Ulica Kosovke devojke

U međuvremenu, počela je rekonstrukcija i Ulice Stanoja Bunuševca što je bio i jedan od najčešćih zahteva građana Palilule.

Ulica Stanoja Bunaševca, Niš
Ulica Stanoja Bunaševca, Niš

„Zamenićemo kolovoz, urediti trotoare behaton pločama, i srediti kompletnu raskrsnicu kod Svetinikolske crkve, od raskrsnice sa Mokranjčevom do semafora u Božidarčevoj ulici. U nastavku sledi rehabilitacija Kovanlučke i Mokranjčeve ulice.“, dodao je Bulatović.

Izmena režima saobraćaja

Zbog radova koi će, kako se očekuje, trajati do početka septembra, vozila javnog gradskog prevoza do 6. septebra saobraćaće izmenjenom trasom, kroz ulicu Vojvode Gojka, preko Palilulske rampe i dalje Episkopskom i Mokranjčevom, starom trasom.

Istovremeno, završeni su i radovi na rehabilitaciji Prosvetne i Sinđelićeve ulice u Gornjem Matejevcu, u dužini nešto manjoj od 300 metara.

Ovaj posao koštaće oko 6 miliona dinara, ali se njegovim okončanjem, kako ističe gradonačelnik Bulatović, dugotrajno rešava problem žitelja ovog dela Matejevca, a posebno mališana kojima je ovo glavni put do škole

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije