Svako teško vreme ima svoje heroje! Koji je vaš?

Oni su heroji

Oni često žive bliže nama nego što mislimo, u svakoj ulici, u svakoj zajednici, u svakoj porodici.

Heroj ili heroina je osoba koja i pored svih opasnosti, pokazuje hrabrost i snagu, pomaže drugima iako sebe izlaže rizicima.

Heroji su volonteri, prodavci, komšije, nastavnici koji drže časove na daljinu, policajci, vaša tetka ili poštar koji vam je i pored svega doneo važno pismo…

Oni su nam prethodnih meseci olakšavali život i pružali podršku
Oni su nam prethodnih meseci olakšavali život i pružali podršku

Na desetine junaka ove krize u Srbiji prijavljeno je do sada na konkurs „Oni su heroji“, u organizaciji Delegacije EU na posebnom portalu napravljenom specijalno za ovaj konkurs www.onisuheroji.rs 

Među prijavljenima nalaze se volonteri, prodavci, komšije, nastavnici koji su držali časove na daljinu, policajci, vojnici, lekari, prodavci, muževi, žene, bake i deke. Oni su u jeku epidemije virusa korona nastavili da rade, svojim sugrađanima olakšali život i malim i velikim, ali pre svega hrabrim, delima ublažili težak period kroz koji smo svi prošli.

„Nesebčno nam je pomogao u dostavljanju namirnica i lekova. Svaki dan po kiši, snegu i lošim vremenskim uslovima pomagao starijim ljudima koji su bili u karantinu. To je za svaku pohvalu kad postoje tako divni mladi ljudi.“

Oni su heroji
Neki od predloženih heroja; Foto: Printscreen Oni su heroji

„Moja sestra je heroj! Hvala joj za svaki dan kad je rizikovala radom u laboratoriji, za hrabrost koju je pokazala pacijentima, porodici, prijateljima, za nesebičnu podršku svima sa kojima je bila u kontaktu, za lepe reči i utehu koje je svima uputila.“

Oni su heroji
Oni su heroji

„Pored brojnih obaveza uspešno savlađuje svakodnevne nove obaveze i sve prepreke koje joj se na putu nađu. Poseban razlog zbog kog je prijavljujem na konkurs je što je tokom pandemije pružala besplatnu online pomoć učenicima svih uzrasta i studentima iz različitih gradova koji su nakon njene objave na društvenim mrežama potražili pomoć od nje.“

Ovo su samo neke od lepih rečenica upućenih glavnim junacima malih priča o velikoj hrabrosti.

One pokazuju da heroji često žive bliže nama nego što mislimo, u svakoj ulici, u svakoj zajednici, u svakoj porodici, to su oni koje i pored svih opasnosti pokazuju hrabrost i snagu, pomažu drugima iako sebe izlažu rizicima ili pak dele svoje znanje i vreme sa nama svima, kada nam je to potrebno.

Još uvek nije kasno da prijavite svog heroja pošto konkurs traje do 11. juna, a desetoro heroja sa najvećim brojem glasova dobiće vredne nagrade. Er Srbija priključila se projektu i obezbedila je 10×2 karte.

Punoletni građani Srbije mogu da prijave svog heroja za nagradu, preko sajta www.onisuheroji.rs, a nakon registracije, na istom mestu se može i glasati za predložene heroje.

Učesnici se prijavljuju otvaranjem profila, odnosno naloga na sajtu onisuheroji.rs i zatim predlažu svog heroja. Tokom konkursa svi posetioci veb platforme imaju pravo lajkovanja svojih i heroja drugih učesnika.

Za sve one koji pošalju prijavu za svog heroja predviđeni su poklon paketi (ranac, antistres loptica, držač za olovke, spirala blok, kačket i majica).

Glasanje traje do 15. juna u 12:00 sati. Pobednici će biti proglašeni najkasnije do 17. juna do 16 sati.

Više o konkursu možete pogledati ovde, a u prilogu se nalaze vizuali kampanje.

Evropska unija pomogla je Srbiji tokom pandemije COVID-19 sa 15 miliona evra za hitne medicinske potrebe, kao i sa 78 miliona evra.

Tim sredstvima, nabavljena je neophodna zaštitna oprema, respiratori i kompleti za testiranje, a plaćeni su i troškovi 15 letova teretnih aviona. Pomoć Srbiji stigla je i od zemalja članica putem Mehanizma civilne zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije