Stroža kontrola rada izvršitelja: Informacije o prinudnim izvršenjima i online

Saznajte kad je izvršitelj pokrenuo postupak 

Od 1. januara 2020. biće dostupna elektronska oglasna tabla suda, a od pre mesec dana moguće je ostvariti uvid u svoj izvršni predmet putem interneta. 

„Svi oni koji imaju neki izvršni postupak od sada na portalu sudova Srbije mogu da ostvare uvid u tok predmeta izvršitelja koji su započeti od septembra ove godine. Putem toka predmeta mogu da na dnevnom nivou dobiju informaciju o datumu preduzete radnje, podnetog pravnog leka i drugim bitnim činjenicama“, kaže za „Novosti“ pomoćnica ministra pravde Jelena Deretić. 

Kada upišu broj predmeta koji se vodi kod izvršitelja, na monitoru ili ekranu mobilnog telefona pojaviće im se datum rešenja koje je doneo sud ili izvršitelj i naziv tog suda ili ime izvršitelja, zatim podaci o potraživanjima i troškovima izvršitelja, da li je izvršenje određeno novčanim ili nenovčanim sredstvima, koji su primljeni i doneti akti u postupku, a koje žalbe i prigovori, odluke po žalbi suda ili javnog izvršitelja, kolike su uplate dužnika i prenos sredstava jemstva. 

Ujedno, program je tako napravljen da automatski registruje sve nedostatke ili nepravilnosti. 

„Osim neposrednog uvida u tok predmeta izvršitelja, Ministarstvo pravde je pojačalo kontrolu rada javnih izvršitelja uvođenjem elektronskog nadzora, koji omogućava automatsko alarmiranje na nezakonito i neblagovremeno postupanje“, tvrdi pomoćnica ministra pravde.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije