Srpska Žandarmerija dobila novu bazu u Aleksincu

Odred Žandarmerije u Nišu prvi put posle 18 godina, od osnivanja 2001. godine dobio je novu bazu u Aleksincu. Ovo je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata, kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u prethodnih nekoliko godina.

Foto: MUP

Baza Žandarmerije u Aleksincu prostire se na oko 17 hektara površine i do sada je rekonstruisano oko 4.300 kvadrata, prostorije za smeštaj komande, deo logistike, ambulanta i restoran.

Ovom događaju prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je rekao da naša policija u Evropi i regionu stoji rame uz rame sa najopremljenijim i najozbiljnijim policijama.

Foto: MUP

Кomandant Žandarmerije Dejan Luković istakao je da je ponosan što je niški odred Žandarmerije posle 18 godina dobio svoju bazu i zahvalio se ministru Stefanoviću na realizaciji ovog kapitalnog projekta koji je pokazao podršku Žandarmeriji i da država ceni rad i brine o njenim pripadnicima.

„Obećavam vam da će Žandarmerija to umeti da ceni i da ćemo na vašu podršku uzvratiti još većim uloženim trudom, odgovornim i profesionalnim radom. Bićemo odani Republici Srbiji i štitićemo je svim svojim snagama“, istakao je Luković.

Foto: MUP

Кomandant je naveo da će baza u Aleksincu, nakon završetka treće, poslednje faze kapitalnog projekta sledeće godine, u potpunosti biti prilagođena nameni, zadacima i potrebama jedinice.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Film Nove mreže prikazan na Fažana media festu

Nakon premijere na otvaranju Nišville jazz teatarskog festivala, dokumentarni...

Uspeh negotinskih vinara – od snova i ljubavi do održive budućnosti

Na istoku Srbije, u neposrednoj blizini Negotina, smešten je...

Umrežavanjem do bolje komunikacije ekoloških udruženja sa lokalnom samoupravom

Formiranje mreže ekoloških udruženja pozitivan je i dobar iskorak...

SVE(T) na leđima žene-Mirjana Karanović na otvaranju Teatarskog festivala

Premijera dokumentarnog filma „ SVE(T)na leđima žene“ – o...