Srbija u nedelji maksimuma zaraze: Proglašena vanredna situacija u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije u Beogradu, radi sprovođenja preventivnih mera zaštite bezbednosti i zaštite života stanovništva.

Ova odluka danas stupa na snagu, saopštila je Gradska uprava.

Gradonačelnik je prethodno najavio da će se nakon proglašenja vanredne situacije sprovesti procedura za uvođenje tri nove mere u cilju sprečavanja širenja kovida – 19 koje je najavio predsednik Aleksandar Vučić.

Vlada Srbija izglasaće i nove mere – zatvaranje noćnih klubova i kafića u Beogradu od 23.00 do 6.00, kazne za nenošenje maske u prevozu i maksimalan broj od 100 ljudi u zatvorenom prostoru.

Govoreći o kontroli nošenja maski u javnom prevozu i zatvorenom prostoru i kažnjavanju Vesić je rekao da će visinu kazne odrediti Vlada Republike Srbije što će ona verovatno danas i uraditi.

Prema poslednjim podacima, broj aktivnih slučajeva koronavirusa u Srbiji je 1.966. Bitku sa kovidom-19 izgubilo je 287 pacijenata.

Kon: Srbija u nedelji maksimuma zaraze, od sledeće nedelje smanjenje

Član državnog Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Predrag Kon izjavio je da smo sada u „nedelji maksimuma“ zaraze, i da je intenzitet prenošenja virusa najveći od početka pandemije, a da će posle doći do smanjenja registrovanih slučajeva.

„Moramo sve vreme da se ponašamo kao da smo u najintenzivnijem periodu prenosa virusa“, upozorio je Kon u uključenju u jutarnji program Radio-televizije Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije