Spomenice bivšim i sadašnjim pripadnicima 63. padobranske brigade

Slavna 63. padobranska herojska brigada postala je simbol otpora NATO agresiji

“Neprekinuta tradicija 63. je nešto što se u vojsci poznaje, veoma ceni i nešto na šta je čitav srpski narod veoma ponosan.”,  izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin na uručenju vojnih spomenica pripadnicima nekadašnje 63. padobranske brigade povodom 20 godina odbrane od NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Spomenice; Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Spomenice; Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Dodeljene spomenice bivšim i sadašnjim pripadnicima 63. padobranske brigade

Na svečanosti, održanoj u niškom Domu Vojske, vojne spomenice porodicama poginulihpripadnika 63. padobranske brigade uručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, a premeštenim pripadnicima te brigade načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović.

Penzionisanim pripadnicima brigade vojno priznanje uručio je zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, a pripadnicima 63. padobranskog bataljona priznanje je uručio komandant Specijalne brigade brigadni general Miroslav Talijan.

Gde god i kad god je bilo teško tu su bili padobranci iz 63. padobranske brigade
Gde god i kad god je bilo teško tu su bili padobranci iz 63. padobranske brigade

Kad god je bilo teško tu su bili padobranci iz 63. padobranske brigade

Ističući da je Srbija ponosna na svakog svog oficira i vojnika, ministar Vulin je rekao da „svi koji su učestvovali u odbrani od NATO agresije zaslužuju našu pažnju i poštovanje.

Oni koji su ubijeni u NATO agresiji zaslužuju da ih se sećamo i da njihove porodice znaju da je država tu i da brine o svakom od njih“.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Malo zemalja može da se pohvali takvim junacima i takvom jedinicom

”Srbija se ponosi svakim vojnikom, svakim oficirom, svakim policajcem, svima onima koji su odbranili i očuvali zemlju. Uostalom, ko može da kaže gde prestaje narod, a gde počinje vojska. Bili smo jedno i ostaćemo jedno. Zato smo slobodni.”, poručio je minista.

Komandant Specijalne brigade Kopnene vojske brigadni general Miroslav Talijan posebno je istakao otpor našeg naroda i uspeh borbenih operacija naše Vojske, a naročito njenih elitnih sastava – 72. specijalne i 63. padobranske brigade.

Zamenik komandanta Združene operativne komande i ratni komandant 63. padobranske brigade general-major Ilija Todorov rekao je da je vojna spomenica koju su dobili pripadnici 63. padobranske brigade još jedan dokaz da se o njima misli.

Posebno je bitno, naglasio je general Todorov, da se poginuli pripadnici jedinice ne zaborave, kao ni njihove porodice i oni koji su bili ranjeni.

Svečanosti u niškom Domu Vojske prisustvovali su i državni sekretar Aleksandar Živković, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i Episkop niške eparhije Vladika Arsenije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije