Situacija u Nišu povoljnija: Otpušten 141 izlečen pacijent

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša konstatovao je, na danas održanoj sednici, da je epidemiološka situacija na teritoriji Grada Niša povoljnija.

Otpušten 141 izlečen pacijent u Nišu

Kao dokaz tome, iznet je podatak da je u prethodna 24 sata iz Kliničkog centra Niš i privremenih bolnica na teritoriji grada otpušten 141 izlečeni pacijent, čiji su rezultati testova na prisustvo infekcije virusom Covid 19 bili negativni. Oni će, prema uputstvima republičkog Kriznog štaba, narednih 14 dana biti u obaveznoj kućnoj izolaciji, a nakon toga kontrolno testirani.

Štab je ocenio da medicinske zaštitne opreme kao i dezinfekcionih sredstava neophodnih medicinskim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite na teritoriji Grada Niša ima u dovoljnim količinama, i da su obezbeđene rezerve za nesmetan rad medicinskog i nemedicinskog osoblja i u narednom periodu.

Gradski štab za vanredne situacije; Foto: Grad Niš
Gradski štab za vanredne situacije; Foto: Grad Niš

Pojačana dezinfekcija u Gradu Nišu

Ispred ulaza u privremenu Kovid bolnicu u Hali Čair instaliran je i tunel za dezinfekciju medicinskog osoblja.

Takođe, izdat je nalog JKP Mediana da nastavi sa stalnom dezinfekcijom otvorenih i zatvorenih prostora u gradu, a JKP Naissus da, na 25 lokacija u Nišu, postavi punktove sa cisternama sa dezinfekcionim sredstvom namenjene održavanju pojačane higijene u stambenim zajednicama kao i građanima u individualnim stambenim objektima.

Kupovina vozila za Hitnu pomoć

Na sednici je odlučeno i da Grad Niš, iz budžetskih sredstava i u najkraćem roku, izvrši nabavku jednog vozila za porebe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš.

Uskoro kol centar u Specijalnoj bolnici Gornja Toponica

Posebno je istaknuto da su u funkciji i kol centri Grada Niša za dobijanje informacija o pacijentima smeštenim u privremenim kovid bolnicima na teritoriji grada, kao i kol centar Kliničkog centra Niš u kome, putem telefona i elektronske pošte, građani mogu dobiti sve informacije o stanju pacijenata hospitalizovanim na klinikama u ovoj medicinskoj ustanovi.

U funkciji su i posebna telefonska psihološka savetovališta za građane u kojima savete građanima daju lekari Klinike za psihijatriju i Centra za zaštitu mentalnog zdravlja KC Niš. Kako je rečeno, od utorka će takav kol centar početi da radi i u Specijalnoj bolnici Gornja Toponica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije