Sahranjivanje na Vrežinskom groblju van svih zakonskih pravila

Na Vrežinskom gorbilju u Nišu sahranjivanje se obavlja neregularno, zaključak je sastanka između predsednika Gradske opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević, gradskog većnika zaduženim za komunalni resor, Bratislavom Vučkovićem i direktorom JKP Gorica, Draganom Stevanović.

„Dosadašnja praksa sahranjivanja na ovom groblju, koja je izvan svih zakonskih pravila, pored ostalog izlazi i iz okvira regulacione linije prostora groblja čime se direktno ugrožava postojeći Plan generalne regulacije ovog područja Opštine Pantelej i ostale namene koje su predviđene na tom prostoru.“, rečeno je na sastanku.

Vrežinsko groblje u Nišu
Vrežinsko groblje u Nišu; Foto: JKP „Mediana“ Niš

Predstavnici Grada Niša su odlučili da geometarske službe izađu na teren i precizno obeleže granice prostora namenjenog groblju a da se već na sledećem sastanku naredne nedelje, u dopunjenom sastavu sa sveštenstvom Crkve i Savetom Mesne zajednice u Donjoj Vrežini, uz podršku ostalih nadležnih službi, pronađe rešenje oko načina sahranjivanja na Vrežinskom groblju.

Cilj je, ističu u Go Pantelej, da se sahranjivanje na ovom groblju uskladi sa važećim zakonskim regulativama u ovoj delatnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije