Šahovski klub “Osnovac” iz Niša postao superligaš

Niš na mapi šahovskih centara u Srbiji

Najveći uspeh niškog ženskog šaha u ekipnoj seniorskoj konkurenciji, u poslednjih 12 godina, ostvarila je ekipa Dečijeg šahovskog kluba “Osnovac” ulaskom u Super ligu Srbije – najviši rang takmičenja u državi, u kome je Grad Niš poslednji put imao predstavnika davne 2007. godine.

U najelitnijem šahovskom društvu, koje će se od 22. avgusta do 1. septembra u hotelu “Patria” u Subotici, za titulu ekipnog državnog prvaka u ženskoj konkurenciji, boriće se i jedan mali-veliki klub iz Niša, šahovski klub „Osnovac“.

“Izuzetna je čast i zadovoljstvo naći se u najjačem rangu ekipnog takmičenja u Srbiji, pogotovo imajući u vidu dva podatka – da smo prva ekipa iz našeg grada koja je nakon dugih 12 godina izborila pravo da nastupi u najvišem rangu takmičenja, kao i to da je naš klub osnovan tek pre nepunih pet godina”, rekli su u klubu „Osnovac“.

DSK Osnovac
DŠK „Osnovac“ Niš

„Osnovac“ jedini superligaški šahovski klub sa juga Srbije

„Zahvaljujući pre svega entuzijazmu, volji i želji dece – članova kluba, kao i istrajnosti njihovih roditelja, zajedničkim snagama uspeli smo da, za ovo kratko vreme, dođemo do samog vrha – do najvišeg seniorskog ranga ekipnog takmičenja u državi“, dodaju u klubu „Osnovac“.

Za odlazak jedine superligaške ekipe sa juga Srbije na takmičenje u Suboticu, neophodna su finansijska sredstva u iznosu od 840.000,00 dinara.

Iz gradskih struktura klub ima izuzetnu podršku, ali im je svakako neophodna i podrška i pomoć društveno odgovornih kompanija, koje DŠK „Osnovac“ poziva na saradnju.

Svi potencijalno zainteresovani sponzori bliža obaveštenja mogu dobiti putem broja telefona 065/2-419-206, kao i putem e-maila dsk.osnovac@gmail.com

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Film Nove mreže prikazan na Fažana media festu

Nakon premijere na otvaranju Nišville jazz teatarskog festivala, dokumentarni...

Uspeh negotinskih vinara – od snova i ljubavi do održive budućnosti

Na istoku Srbije, u neposrednoj blizini Negotina, smešten je...

Umrežavanjem do bolje komunikacije ekoloških udruženja sa lokalnom samoupravom

Formiranje mreže ekoloških udruženja pozitivan je i dobar iskorak...

SVE(T) na leđima žene-Mirjana Karanović na otvaranju Teatarskog festivala

Premijera dokumentarnog filma „ SVE(T)na leđima žene“ – o...