Šahovski klub “Osnovac” iz Niša postao superligaš

Niš na mapi šahovskih centara u Srbiji

Najveći uspeh niškog ženskog šaha u ekipnoj seniorskoj konkurenciji, u poslednjih 12 godina, ostvarila je ekipa Dečijeg šahovskog kluba “Osnovac” ulaskom u Super ligu Srbije – najviši rang takmičenja u državi, u kome je Grad Niš poslednji put imao predstavnika davne 2007. godine.

U najelitnijem šahovskom društvu, koje će se od 22. avgusta do 1. septembra u hotelu “Patria” u Subotici, za titulu ekipnog državnog prvaka u ženskoj konkurenciji, boriće se i jedan mali-veliki klub iz Niša, šahovski klub „Osnovac“.

“Izuzetna je čast i zadovoljstvo naći se u najjačem rangu ekipnog takmičenja u Srbiji, pogotovo imajući u vidu dva podatka – da smo prva ekipa iz našeg grada koja je nakon dugih 12 godina izborila pravo da nastupi u najvišem rangu takmičenja, kao i to da je naš klub osnovan tek pre nepunih pet godina”, rekli su u klubu „Osnovac“.

DSK Osnovac
DŠK „Osnovac“ Niš

„Osnovac“ jedini superligaški šahovski klub sa juga Srbije

„Zahvaljujući pre svega entuzijazmu, volji i želji dece – članova kluba, kao i istrajnosti njihovih roditelja, zajedničkim snagama uspeli smo da, za ovo kratko vreme, dođemo do samog vrha – do najvišeg seniorskog ranga ekipnog takmičenja u državi“, dodaju u klubu „Osnovac“.

Za odlazak jedine superligaške ekipe sa juga Srbije na takmičenje u Suboticu, neophodna su finansijska sredstva u iznosu od 840.000,00 dinara.

Iz gradskih struktura klub ima izuzetnu podršku, ali im je svakako neophodna i podrška i pomoć društveno odgovornih kompanija, koje DŠK „Osnovac“ poziva na saradnju.

Svi potencijalno zainteresovani sponzori bliža obaveštenja mogu dobiti putem broja telefona 065/2-419-206, kao i putem e-maila dsk.osnovac@gmail.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Seksistički stavovi najviše se prenose kroz medije i obrazovni proces

Da je seksizam pojam koji označava diskriminaciju zasnovanu na...

Otvoren prvi MediGroup dom zdravlja na jugu Srbije

U centru Niša svečano je otvoren prvi MediGroup dom...

Najnovije